A Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatala, valamint Nagyatád Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata 2018. március 20-án közös szakmai tájékoztatót szervezett a járásban működő cigány nemzetiségi önkormányzatok elnökei és annak tagjai számára.

A Nagyatádi Járási Hivatalban már hagyománya van a rendezvénynek, amelynek megtartására a járások megalakulását követően minden évben - immár hagyományőrző jelleggel – került sor. A rendezvény célja: a cigányság, mint hátrányos helyzetben lévő kisebbség esélyegyenlőségének, ügyintézésének, boldogulásának elősegítése oly módon, hogy megfelelő információk továbbításával könnyebbé tegyék számukra a közigazgatási/államigazgatási szolgáltatásokhoz való hozzájutást.

A rendezvény meghívott vendége volt Szászfalvi László országgyűlési képviselő, aki a nemzetiségi támogatásokról, felzárkóztató programokról tartott tájékoztatót.

A rendezvény további részében dr. Trefeli Katalin, a Nagyatádi Járási Hivatal vezetője, valamint a hivatal osztályvezetői szakmai, a szakterületüket érintően tájékoztatást nyújtottak a közelmúltban történt jogszabályváltozásokról, az aktuális feladatokról, az új hatáskörökkel kapcsolatos tudnivalókról és a járási hivatal által biztosított államigazgatási szolgáltatásokról.

 

(Somogy Megyei Kormányhivatal)