A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezete 2018. szeptember 14-én szakmai napot szervezett szakembereinek, amelyre a Somogy Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkatársai is meghívást kaptak.

A NAK Somogy megyei elnöke, dr. Gombos Sándor köszöntötte a szakembereket, majd átadta a szót dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízottnak.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy nagyon jó együttműködést tudhatnak magunkénak kormányhivatal és a kamara munkatársai között.

Több főosztály is érintett a mezőgazdasági ágazatban dolgozók ügyeinek intézésében, legyen szó agrárügyekről, agrár- és vidékfejlesztést érintő támogatásokról, pályázatokról, élelmiszerlánc-biztonságról, de a foglalkoztatás és a hatósági eljárások kapcsán is a kormányhivatal szakemberei az illetékesek.

A Somogy Megyei Kormányhivatal egyetért és fontosnak tartja, hogy az szoros legyen az együttműködés a megye agrárgazdaságának és élelmiszeriparának megerősítése érdekében.

Ezért is szükséges, hogy a két szervezet vezetői, szakemberei rendszeresen információt cseréljenek egymással a tapasztalatokról, valamint az aktuális kérdésekben folyamatosan és hitelesen tájékoztassák egymást, amelyre ez a szakmai nap is lehetőséget adott.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)