A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon 2018. február 28-án munkaértekezletet tartottak azon állami és civil szervezetek, akik aktívan részt vesznek az áldozatvédelmi, áldozatsegítési tevékenységben.

Az értekezlet célja volt a közös és összehangolt munka erősítése, valamint a bűncselekmény áldozatává vált állampolgárok közös segítése és támogatása.

A megbeszélésen a Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében jelen volt dr. Triznay Gabriella a Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályának vezetője.

A rendőrfőkapitány a Tolna megyében korábban működő áldozatsegítő projektet emelte ki, amelyet hasonló formában kíván megvalósítani Somogy megyében is.

A főkapitányság áldozatvédelmi referense elmondta, hogy 2018. február 1-jével indult megyei szinten az áldozatvédelmi projekt, amelynek eredményeként a rendőrkapitányságokon áldozatvédelmi referensek fognak tevékenykedni.

A civil szervezetek és egyházak képviselői ismertették munkaterületüket, továbbá, hogy milyen módon vesznek részt az áldozatok felé történő segítségnyújtásban.

Dr. Triznay Gabriella kiemelte, hogy mennyire fontos az elsődleges tájékoztatás, amikor a bűncselekményt követően a rendőr találkozik az áldozattal, továbbá ennek kapcsán ismertette az állami áldozatsegítés rendszerét. Minden járási hivatalban működik áldozatsegítő szolgálat, ahová segítségnyújtásért az áldozat fordulhat.

Amennyiben bűncselekmény/tulajdon elleni szabálysértés áldozatává vált, keresse a járási hivatalok áldozatvédelemmel foglalkozó kollégáit a www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy oldalon található címeken, elérhetőségeken, vagy hívja az éjjel-nappal ingyenesen elérhető 06-80-225-225 telefonszámon!

(Somogy Megyei Kormányhivatal)