A KEHOP-5.2.2.-16-2016-0014 jelű, „Kiemelt épületenergetikai korszerűsítések a Somogy Megyei Kormányhivatalnál” című projektben megvalósuló energetikai fejlesztést szolgáló beruházások ünnepélyes átadására került sor 2018. március 14-én Kaposváron, a Fodor téren.

A kormányhivatal 48 épülete közül a projekt keretében 18 épület energetikai korszerűsítése valósult meg Somogy megyében, európai uniós forrásból, összesen 1,2 milliárd Forintból.

Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Erdészeti Osztály épületének - oldalfalak és lábazat utólagos hőszigetelése, nyílászáróknál beforduló hőszigetelés, nyílászárók cseréje korszerű, műanyag és fém keretszerkezetű, hőszigetelő üveggel szerelt nyílászáró szerkezetekre, lapos tető hőszigetelése, új hőellátó rendszer létesítése, új hőfogyasztó rendszer létesítése - radiátorok és szabályozó szelepek, termosztátok létesítése, új hőfogyasztó rendszer létesítése - csővezetéki hálózat cseréje, a meglévő világítási rendszer felújításával együtt  – átadására került sor.

Köszöntő beszédet mondott Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Szita Károly, Kaposvár város polgármestere és Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A kormánymegbízott a beruházások mellett hangsúlyozta, hogy a kormányhivatal elkötelezett a klímavédelem és a környezetvédelem iránt, ahogy azt az energetikai felújítások is mutatják a megye számos pontján. Ezen elkötelezettséget tovább erősítve a Somogy Megyei Kormányhivatal épületeiben 2018. április 1-jével, elsőként Kaposváron, majd a megye többi pontján is szelektív hulladékgyűjtés fog megvalósulni.

Az ünnepség zárásaként az országgyűlési képviselő, a polgármester, a kormánymegbízott és Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna járási hivatalvezető átvágták a nemzeti színű szalagot.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)