A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Megyei Érdekképviselete turisztikai, szezonnyitó, vállalkozói fórumot szervezett 2018. június 5-én délelőtt Balatonszárszón, a Vén Diófa Étteremben.

A rendezvény célja az volt, hogy a vendéglátósok, kereskedők, valamint vállalkozók számára aktuális információkkal szolgáljanak a hatósági ellenőrzések tartalmáról és módszereiről, illetve tapasztalatairól.

A jelenlévők előadásokat hallgathattak meg a NAV munkatársaitól, illetve a Somogy Megyei Kormányhivatal közegészségügyi-, munkavédelmi-, munkaügyi-, fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági szakterületek képviselőitől, akik elsősorban a jogszabályváltozásokról és a vállalkozásokat érintő gyakorlati kérdésekről adtak tájékoztatást.

A vállalkozók minden előadás után kérdéseket tehettek fel a szakembereknek, és éltek is ezzel a lehetőséggel, számos témában adtak a szakügyintézők választ a jelenlévők problémáira.

Ezen felül bemutatásra kerültek a dél-balatoni járási hivatalok fogyasztóvédelmi szakügyintézői, akikkel a vendéglátósok és kereskedők a nyári szezonban a különböző témavizsgálatok során történő ellenőrzésekkor találkozhatnak, illetve akiktől fogyasztóvédelmi kérdésekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket, problémáikat a járási hivatalokban személyesen vagy telefonon megbeszélhetik.

A fórum végén a „KISOSZ” elnöke a szakterületek képviselőinek bevonásával sajtótájékoztatót tartottak.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)