2017. október 27-én került megtartásra a KEHOP-5.2.2-16-2016-00104 jelű projekt nyitórendezvénye, amelyet a megvalósítás időszaka követett.

 

A projekt keretében 1,2 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból 18 középület energetikai korszerűsítése valósult meg.

A beruházás eredményeként a megye számos pontján – Siófokon, Balatonbogláron, Marcaliban, Csurgón, Kaposváron, Fonyódon, Barcson, Nagyatádon - elhelyezkedő, a kormányhivatal vagyonkezelésében vagy használatában álló épületek jelentős mértékű energia megtakarításának elérése megtörtént.

A korszerűsítés során nyílászáró cserékkel, homlokzati és födém hőszigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel valamint napelemes rendszerek telepítésével jelentősen csökkent a kormányhivatali középületek éves elsődleges energiafogyasztása. Nőtt a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség, kiemelendő továbbá, hogy a megvalósított projekt hozzájárult az éves fűtési költség szignifikáns redukálásához.

A zárórendezvényen, 2018. december 18-án, köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, majd dr. Bedegi Virág, projektmenedzser ismertette az első ütem végrehajtását és eredményeit.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)