A TOP-5.1.1-15-SO1-2016-00001 Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum elnevezésű projekt keretében karriernap kerül megrendezésre 2018. szeptember 5-én a Fonyódi Kulturális Központban.

A rendezvényt megnyitotta Simonné Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, továbbá köszöntőt mondott Móring József Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor a megyei közgyűlés alelnöke.

A rendezvény kiemelt célja volt, hogy az aktuális munkaerő-piaci helyzetkép bemutatásával az álláskeresők és a térség munkaerő-piaci lehetőségei iránt érdeklődő látogatók számára információkkal, álláshelyek közvetítésével járuljon hozzá a foglalkoztathatóság esélyeinek növeléséhez, kézzel fogható kapcsolat alakulhasson ki a cégek és a leendő munkavállalók között.

A rendezvényen 18 munkáltató, valamint a Somogy Megyei Foglalkozatási Paktum és a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya is részt vett kiállítóként, akik önálló standdal, konkrét állásajánlatokkal és képviselettel várták az érdeklődőket.

A cégek tevékenység és ágazat szempontjából elég széles palettát tudtak lefedni, azaz nehéz- és könnyű ipar, a szolgáltatás, kereskedelem területét, valamint a fegyveres testületek is képviseltették magukat.

Munkakör kínálatuk szintén színes választékot mutatott, a betanított munkaköröktől kezdve a szakképzettséget igénylő munkakörökig, felsőfokú végzettséggel rendelkezőkre is számítva, számos területre keresnek munkavállalókat pl: egészségügy, élelmiszeripar, kereskedelmem, banki szektor, műanyag textilgyártás, villamosság, gépipar területére egyaránt.

A kiállításon fonyódi, középiskolás tanulók is részt vettek, valamint a lehetőségek széles spektruma iránt közel 250-en érdeklődtek.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)