A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának épületében a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által 2018. szeptember 19-én már 3. alkalommal „Karriernap és Állásbörze” került megrendezésre.

A rendezvény kiemelt célja volt, hogy az aktuális munkaerő-piaci helyzetkép bemutatásával az álláskeresők és a térség munkaerő-piaci lehetőségei iránt érdeklődő látogatók számára információkkal, álláshelyek közvetítésével járuljon hozzá a foglalkoztathatóság esélyeinek növeléséhez, kézzel fogható kapcsolat alakulhasson ki a cégek és a leendő munkavállalók között.

A „Karriernapot” megnyitotta Simonné Hornyák Valéria a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, valamint köszöntőt mondott Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor a közgyűlés alelnöke is, továbbá jelen volt a kormányhivatal főigazgatója, Vetési Bernadett.

A rendezvényen 31 munkáltató vett részt kiállítóként, önálló standdal, konkrét állásajánlatokkal és képviselettel, valamint a nehéz- és könnyű ipar, a szolgáltatás, kereskedelem, sőt a fegyveres testületek is képviseltették magukat.

A kiállításon nagybajomi, csurgói, és kaposvári diákok – közel 50 fővel - is részt vettek, valamint a nap végére 100 állásajánlati lehetőségből választhatott a több száz érdeklődő.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)