Ifj. Lőrincz Ferenc képeiből nyílt nagyhét hétfőn tárlat a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában. Az építészként dolgozó művész szívesen vesz kezébe fényképezőgépet. Búvárfotósként számos nemzetközi sikert is elért a közelmúltban, azonban nemcsak a tengerek mélyén fényképez az alkotó, aki képei által az útszéli kereszteken található Jézus arcokat mutatja be a nagyközönségnek.

Építész édesanyja előszeretettel fotózott is, tőle örökölhette a fényképészet iránti szeretetét, vallja ifj. Lőrincz Ferenc, aki a megyeszékhelyen és környékén található közel 100 útszéli keresztből mintegy 70-et kapott lencsevégre. A Kormányhivatalban nyílt tárlaton ezekből 33 látható. A legrégebbi kereszt, amelyet megörökített, 1791-es, a legfiatalabb pedig 2008-ban készült – mondta a kiállítás megnyitóján az alkotó.

Dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte: építész és fotós is egyben ifj. Lőrincz Ferenc, aki a Krisztus-képek által egy másik oldalról is bemutatkozik. Fotóival és a hozzájuk kapcsolódó versidézetekkel pedig üzen a közönségnek.

- 33 fotó, 1 téma, ugyanaz a Jézus, de mégis más-más a megjelenítés – emelte ki köszöntőjében Rumszauer Miklós. A kaposvári plébános szerint ifj. Lőrincz Ferenc igyekszik a képek által közel hozni Krisztust, aki értünk szenvedett. A 33 kiállított fotó pedig Jézus földi életének 33 évét szimbolizálja.

A tárlat május 4-ig tekinthető meg a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.(Somogy Megyei Kormányhivatal)