Tisztelt Ügyfeleink!

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 számú, a Szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetéséhez kapcsolódóan a Somogy Megyei Kormányhivatal ügyféltájékoztatási rendszerének fejlesztése és aktualizálása cselekvési program keretében az alábbiakról tájékoztatom.

Felhívom figyelmét arra, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Kormányablak Osztályainál (továbbiakban: kormányablak) és a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztályánál történő ügyintézéséhez online időpontfoglalásra van lehetősége.

Ennek legnagyobb előnye az ügyfelek számára az, hogy elkerülhetik a sorban állást, nem kell várakozniuk, a hivatal szempontjából pedig tervezhetőbbé válik az ügyfélkiszolgálás.

A Somogy Megyei Kormányhivatal kormányablakaiban történő ügyintézéshez a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/bejelentkezes felületen foglalható időpont, ügyfélkapu regisztrációval.

Aki még nem rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, az időpontot foglalni kizárólag az ügyfélkapu regisztrációhoz tud.

Az ügyfélnek első lépésként ki kell választania azt a kormányablakot, ahová időpontot szeretne foglalni, majd az ügykört, amellyel kapcsolatban a kormányablakot fel kívánja keresni. Amennyiben az ügykört kijelölte, a rendszer által felajánlott időpontok közül foglalhat, adatainak (e-mail cím, név, telefonszám) megadásával.

A fentieken túl tájékoztatom, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztályánál történő ügyintézéshez is foglalható időpont a https://idopontfoglalo.onyf.hu/  felületen.

Az ügyfélnek első lépésként meg kell adnia az ügykört, és ki kell választania, hogy új ügyet kíván-e indítani, vagy folyamatban lévő ügyét szeretné intézni. Ezt követően a lakóhelye irányítószámának rögzítésével valamint adatainak (személyes adataik, TAJ szám, e-mail cím) megadásával választhat a rendszer által felajánlott időpontok közül.

A Somogy Megyei Kormányhivatal kormányablakai elérhetőségeivel, tevékenységével kapcsolatos további információk a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy/hirdetmenyek1/hirdetmenyek/somogy-megyei-kormanyhivatal-kormanyablakai honlapon találhatóak.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály elérhetőségeivel, tevékenységével kapcsolatos további információk a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy/hirek/kaposvari-jarasi-csaladtamogatasi-es-tarsadalombiztositasi-foosztaly honlapon találhatóak.

Bízunk benne, hogy e szolgáltatásokkal gyorsabbá, gördülékenyebbé válik az állampolgárok ügyintézése.

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

(Somogy Megyei Kormányhivatal)