A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői ünnepélyes keretek között írták alá az áldozatsegítő tevékenységgel kapcsolatos együttműködési megállapodást 2018. október 16-án, a kormányhivatal Címertermében.

Az együttműködés célja, hogy a kormányhivatal és a rendőrfőkapitányság pártfogó felügyelői, az áldozatsegítői-, a gyermekvédelmi- és gyámügyi szakterületet érintő - jogszabályokban foglalt - közös szakmai feladataik hatékonyabb és eredményesebb teljesítése, egymás kölcsönös támogatása az összehangolt tevékenységük során vállalt közös célok megvalósítása érdekében.

A rendezvényen dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Molnár Gábor r. ezredes megyei rendőrfőkapitány az eddig közös együttműködésről, a jövőbeni tervekről, a tevékenységek további erősítéséről, még hatékonyabbá tételéről tartott tájékoztatót a meghívott megyei sajtóorgánumoknak.

Jelen volt még dr. Triznay Gabriella, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályának vezetője, dr Jávorszkiné dr.Molnár Magdolna c. r. alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője és Kitanics Zsuzsanna c. r. alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi referense is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)