A Kaposvári Tankerületi Központ "Együtt-működik" a Gyógypedagógia és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába állásig címmel nyitókonferenciát szervezett 2018. december 3-án Kaposváron a Megyeháza Dísztermében.

Köszöntőt mondott Szita Károly Kaposvár város polgármestere, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

A rendezvényen óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok és szakszolgálati szakemberek vettek részt.

Tari Annamária pszichoanalitikus „Generációk az iskolában”, Sipos Imre az  Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója „A nevelési-oktatási környezet modernizációjának lehetőségei” címmel, Fehérvári Krisztina képzési és programfejlesztési alprojekt vezető az Új Nemzedék Központ képviseletében „Fókuszban a tehetség! Lehetőség és felelősség” címmel tartott előadást.

„Magatartászavar és/vagy zavaró magatartás” címmel, a Kaposvári Szakképzési Centrum tanácsadó szakpszichológusát, Dr. József Istvánt hallgathatták, majd a „Könnyen érthető kommunikáció” címmel a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Dr. Horváth Péter tájékoztatta a jelenlévőket.

A konferencia zárásaként az "Együtt-működik" Gyógypedagógia és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába  állásig címmel Táskai Erzsébet főigazgató helyettes, a projekt szakmai vezetője adott át hasznos információkat a szakma képviselőinek.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)