A Somogy Megyei Kormányhivatal - ahogy az elmúlt évek során is - idén is megszervezte az immáron hagyományos karácsonyi ajándékdoboz akciót, amely „meglepetéseket” rászoruló gyermekek kapnak megyeszerte.

A kormányhivatal dolgozói ezúttal több mint 400 cipősdobozt állítottak össze, amelyekben játék, ruhanemű, édesség és egyéb hasznos apróság kapott helyet.

A dobozok átadásának első állomása a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény volt.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, valamint Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője adta át a gondos kezek által, ünnepi díszbe csomagolt, cipősdobozokba rejtett ajándékokat a 14 óvodás és 66 általános iskolás gyermeknek.

A kormánymegbízott az átadáson elmondta, hogy a kormányhivatal dolgozói nagyon nagy szeretettel készítették az ajándékokat, hiszen mindannyian szerettek volna örömet szerezni a gyermekeknek. A rengeteg, összegyűjtött doboz is az összefogást mutatja.

A képviselő az iskola csodálatos hangulatát, a közösség erejét hangsúlyozta és kiemelte, ha „figyelmet adunk, figyelmet kapunk”.

A következő napokban még Somogyváron, Nágocson és Taranyban vehetnek kézbe meglepetésekkel teli dobozokat a gyermekek, remélve azt a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai, hogy ezzel még ünnepélyesebbé és boldogabbá teszik a gyermekek karácsonyát.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)