A büntetés-végrehajtási szervezet országos ismeretterjesztő programot indított útjára, amelynek célja, hogy reálisabb képet adjon a büntetés-végrehajtás munkájáról, valamint lerombolja a fogvatartottakat és dolgozókat egyaránt érintő sztereotípiákat.

A következő időszakban az ország nagyvárosaiban, valamint a fővárosban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók bepillantást nyerhetnek a börtönök világába, illetve tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről. Bemutatják a bv. szervezet múltját és jelenét, a különböző szolgálati ágakat, valamint a szakmai feladatokat.

A roadshow harmadik állomása Kaposvár, ahol 2018. október 27-én, 10 órától színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várják a látogatókat. Valamennyi programjuk ingyenes!

Az esemény helyszíne: Kaposvár Plaza Kaposvár, Berzsenyi Dániel u. 1-3.

A roadshow keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a büntetés-végrehajtás arculatával és akár jelentkezhetnek is a szervezethez, erről a következő link alatt olvashatnak http://bv.gov.hu/toborzas

(Somogy Megyei Kormányhivatal)