Vetési Bernadett, a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg 2018. június 28-án a kormányhivatal épületében megrendezett bűnmegelőzési tevékenységet végző szervezetek közös tanácskozását.

A tanácskozás első előadását Horváthné dr. Ponikfor Petronella, a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportvezető ügyésze tartotta „A kiskorúak 2017. évi bűnelkövetéseiről, sértetté válásáról az ügyészség tevékenysége tükrében” címmel.

Csoportvezető Asszony előadását követően dr. Jávorszkiné dr. Molnár Magdolna rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a „Rendőrségi bűnmegelőzés” területéről tartott tájékoztatót.

„A kapcsolati erőszak áldozatai érdekében végzett segítő és prevenciós tevékenység a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancián” címmel Proszonyák Ida, a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője beszélt.

A tanácskozás második felében Kovács Gergely, az INDIT Közalapítvány „TÜKÖRKÉP” Kaposvári Addiktológiai Konzultációs Központ vezetője bűnmegelőzési tevékenységükről tartott előadást, valamint Molnár Martina szociális segítő a „Bulisegély” szolgáltatást mutatta be.

Végül dr. Vető Ádám, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztály szakügyintézője a gyermekkori és fiatalkori bűnelkövetés megyei helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)