A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a társszervekkel közösen sajtótájékoztatót tartott 2018. november 30-án, a Kaposvár Plazaban.

A tájékoztatón részt vett dr. Triznay Gabriella, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályának vezetője is, aki kiemelte az áldozatvédelmi tevékenység fontosságát, a hivatalnak abban betöltött szerepét, a társszervekkel történő folyamatos és gördülékeny együttműködést. A Kaposvári Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője, dr. Krizsán Anett, a vásárlások időszakában fontos fogyasztóvédelmi jótanácsokat emelte ki.

A rendőrség szakemberei a bűn-, és balesetmegelőzési jótanácsok mellett tájékoztatták a jelen lévőket a program részleteiről. Az adventi hétvégéken (péntek, szombat, vasárnap) 15:00-18:00 óráig bűnmegelőzési standot üzemeltetnek, továbbá a megyeszékhely forgalmas bevásárlóközpontjaiban középiskolás diákok BŰNMEGELŐZÉS feliratú pólóban, illetve mellényben portyaszolgálatot látnak el az időszakra jellemző bűncselekmények megelőzése érdekében.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)