A „Családok Éve”keretein belül 2018. szeptember 17-22. közötti időszakban kerül megrendezésre a „Biztonság Hete” programsorozat, a baleset-megelőzés jegyében.

A program az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetségének közös kezdeményezésére jött létre.

Somogy megyében, 2018. szeptember 18-án a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Somssich Pál utcai intézményének udvarán került megrendezésre.

A programsorozatban részt vettek a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály, Közlekedési Osztályának, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának és a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Somogy Megyei Igazgatóságának, valamint a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének szakemberei.

A rendezvény célja elsősorban a gyermekek, a családok biztonságának megerősítése, mind a közutakon, mind az otthonokban, a mindennapokban.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály, Közlekedési Osztályának szakemberei ügyességi pályát építettek ki, amelynek használata közben a biztonságos kerékpározásra hívták fel a gyermekek figyelmét, mindezt játékos formában.

A kisebb – bölcsődés és alsó tagozatos, iskolás – korosztálynak elsősorban a kerékpár lassúbb haladás közbeni biztonságos használatát, az egyensúly megtartását mutatták be, míg a nagyobbaknak már a kerékpár felszerelésének használat előtti ellenőrzését, a bóják és folyosók közötti haladást tanították.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)