A betakarítás a mezőgazdaság ünnepe volt régen, s az ma is. Somogybabodon a megyei aratónapon elevenítették fel az elődök tradíciót, azt, amikor még gépek helyett kézzel végeztek minden munkát. Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

- Fontos, hogy emlékezzünk a hagyományokra, arra is, amikor egy-egy falu apraja-nagyja együtt dolgozott a földeken, a férfiak kaszáltak, az asszonyok pedig kötötték a kévéket – idézte a régi idők betakarításait dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott hozzátette: Somogy mezőgazdasági megye, így kiemelt jelentősége van az aratásnak ma is. A Somogy Megyei Kormányhivatal pedig partnerként áll az agráriumban dolgozók mellé, hogy tovább fejlődjenek a mezőgazdasági termeléssel és feldolgozással összefüggő feltételek.

A somogybabodi aratónapon részt vett dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)