A 2018. január 1. napján hatályba lépett általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (továbbiakban: Ákr.) alkalmazása érdekében a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága – az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével – képzést szervez a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00046 "Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése" elnevezésű projekt keretén belül.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott 2018. február 1-jén a Somogy Megyei Kormányhivatalban köszöntötte azokat az állami tisztviselőket, akik közül korábban 3 fő már Budapesten részt vett a képzésen, és azokat, akik most 21-en a II. ütem keretében részt vesznek a képzésen.

A képzés III. ütemébe további 24 oktató kerül majd bevonásra, akik 2018. március 31. napjáig további 600 fő oktatást fogják végrehajtani.

A képzésen előadást tartott dr. Orbán Szabolcs, az Igazságügyi Minisztérium képviseletében, továbbá a Kaposvári Járási Hivatal járási hivatalvezető-helyettese Dr. Boldog-Ellenberger Szilvia, a Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztály vezetője és főosztályvezető-helyettes Kaszásné Szalai Klára, valamint a Hatósági Főosztály vezetője Dr. Vörös Gyula.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)