A Miniszterelnökség által biztosított, hazai forrás keretében a balatonboglári és a balatonlellei okmányirodák kormányablakká történő átalakításának ünnepélyes átadására került sor 2018. március 23-án Balatonbogláron.

Köszöntő beszédet mondott Móring József Attila országgyűlési képviselő, Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, továbbá jelen volt Kenéz István Balatonlelle polgármestere, Vetési Bernadett a kormányhivatal főigazgatója és Göntérné dr. Gyirán Szilvia a járási hivatalvezető-helyettes.

Az országgyűlési képviselő, a kormánymegbízott, a városok polgármesterei és a hivatalvezető-helyettes ünnepélyes keretek között átvágták a nemzeti színű szalagot.

Az új kormányablakokban lehetőség lesz az egyablakos ügyintézésre, azaz azonnal és saját hatáskörben intézhető ügyek között például a vezetői jogosultsággal, a járművek forgalomban tartásával, az állandó személyi okmányok kiadásával kapcsolatos ügyek elintézésén túl, a családok támogatásával, nyugdíjjal és egyéb társadalombiztosítási ellátással kapcsolatos kérelmek továbbítását kérni a megfelelő tényleges ügyintézési helyre.

Mindezen szolgáltatás igénybevételére heti 43 munkaórában nyújtanak lehetőséget, ami azt jelenti, hogy hétfőn már reggel 7 órától délután 5 óráig, csütörtökön pedig 8,00 órától 18,00 óráig, a hét minden munkanapján nyitva tartva várják ügyfeleiket.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)