A Miniszterelnökség által biztosított, hazai forrás keretében okmányiroda kormányablakká történő átalakításának ünnepélyes átadására került sor 2018. március 19-én Nagybajom városában.

Köszöntő beszédet mondott Móring József Attila országgyűlési képviselő, Czeferner Józsefné polgármester asszony és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Az országgyűlési képviselő, a kormánymegbízott, a város polgármestere és Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna a Kaposvári Járási Hivatal vezetője ünnepélyes keretek között 2018. március 19-én átvágták a nemzeti színű szalagot.

Az átadásra került Okmányirodából átalakított Kormányablak eddig megszokott feladatellátása továbbra is biztosítva lesz most már három munkaállomáson.

Lehetőség lesz az egyablakos ügyintézésre, azaz azonnal és saját hatáskörben intézhető ügyek között például a vezetői jogosultsággal, a járművek forgalomban tartásával, az állandó személyi okmányok kiadásával kapcsolatos ügyek elintézésén túl, a családok támogatásával, nyugdíjjal és egyéb társadalombiztosítási ellátással kapcsolatos kérelmek továbbítását kérni a megfelelő tényleges ügyintézési helyre.

Mindezen szolgáltatás igénybevételére heti 43 munkaórában nyújtanak lehetőséget, ami azt jelenti, hogy hétfőn már reggel 7 órától délután 5 óráig, csütörtökön pedig 8,00 órától 18,00 óráig, a hét minden munkanapján nyitva tartva várják ügyfeleiket.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)