Az egészségügyi alapellátás biztosítása a felújított orvosi rendelőben a háziorvosi vegyes praxis és a védőnői szolgálat esetében egyaránt Osztopán és Edde településekre, valamint Pusztakovácsi Kürtöspuszta településrészére terjed ki.

A beruházást ünnepélyes keretek között átadta dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője és Kovács Béla László, a település polgármestere.

A kormánymegbízott kiemelte a Magyar Falu Program fontosságát, a vidéki települések fejlődését, hiszen minden vidéken élőt ugyanúgy megillet a minőségi szolgáltatás – például ebben az esetben orvosi, védőnői – mint a városokban élőket. A fejlesztés, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése a hozzáférés egyenlőtlenségeit mérsékli és meg is szünteti – mondta dr. Neszményi Zsolt.

A közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a felújított épületekkel nem csak Osztopán, hanem egész Somogy megye gazdagodott. Biró Norbert hozzátette: az egészségügyi ellátást nyújtó intézmények fejlesztését támogató TOP pályázat célja, hogy elősegítse az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztését, a szolgáltatásokat.

A térség országgyűlési képviselője is a kormányprogramok nyújtotta lehetőségeket emelte ki. Móring József Attila elmondta: Osztopán is elindult a fejlődés útján sok kicsi lépéssel, amely fejlődés folytatásához támogatásáról biztosította a település lakóit.

A projekt keretében megvalósult az osztopáni egészségház infrastrukturális felújítása és energetikai korszerűsítése - nyílászárócsere, falak külső hőszigetelése, teljes épületgépészeti felújítás, belső burkolatok cseréje, valamint projektarányos akadálymentesítése is.

Továbbá a jelenleg elavult és hiányos eszközpark megújítása is megtörtént.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)