Tizennyolc alkotó munkáiból nyílt meg a hagyományos adventi tárlat a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériában 2017. december 4-én.

A kiállítóterem idén is ünnepi díszbe öltözött, ahol somogyi művészek alkotásaikkal vallanak az Adventről, a Karácsony előtti ünnepvárásról.

A hagyományos karácsony előtti tárlaton neves somogyi művészek, többek között Czóbel Marianna, D. Horváth Edit, Hegedüs György, Hidasi Ágnes, Ikafalvi Farkas Béla, Kertész Sándor, Kling József, Siess Zsuzsanna, Kovács Tibor, Stotz Mihály, Szabó Zoltán János műveit állították ki.

A kiállításon köszöntőt mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, megnyitotta Dr. Rumszauer Miklós, a Szent Margit- Szent József-templom plébánosa. Közreműködtek a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei.

Advent idején, amikor az igazi értékekre irányul az emberek figyelme, még inkább fontosak a közösségi, szellemi és kulturális kincseink megbecsülésére felhívni a figyelmet. Az Advent a szív, lélek és érzelmek időszaka, a Kormányhivatal Galéria idei tárlatával hangolódjunk együtt az ünnepekre.

A kiállítás 2018. január 3-ig tekinthető meg.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)