Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a 2018. október 19-én, a délelőtti órákban kilátogatott a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskolában megrendezett Pályaválasztási Kiállításra és Szakmabemutatóra.

A kormánymegbízott személyesen tekintette meg a kiállítók által kínált lehetőségek széles tárházát, egyes standoknál az általuk gyártott termékeket is kipróbálhatta, megkóstolhatta.

A rendezvény két napján összesen 35 kiállító (középfokú oktatási intézmény, egyetemek, pályaválasztást segítő intézmények, fegyveres testületek) – saját standdal képviselték intézményüket.

A kiállításon az érdeklődők megismerhetik a foglalkoztatási szolgálat szolgáltatásait, pályaorientációs szakember segítségét is igénybe vehetik, továbbá új elemként virtuális munkakipróbálás és nyelvi szintfelmérés lehetőségével is élhetnek.

A Somogy Megyei Kormányhivatal fontosnak tartja a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló fiatalok megfelelő tájékoztatását, felkészítését, ezért a hangsúlyt ebben az évben is a korszerű ismeretek bemutatására helyezte.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)