A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya minden évben szeptember hónapban szervezi meg az éves megyei CSVSZ munkát értékelő értekezletet.

A rendezvény célja az előző év eredményeiről, tapasztalatairól való értekezés, valamint lehetőséget biztosít a felmerülő aktualitások és problémák megvitatására a magzatvédelemben és válságterhesek gondozásában, ellátásában együttműködő szakemberek számára. Az idei rendezvény a Családvédelmi Szolgálatok megalakulásának 25 éves múltjára tekintett vissza.

A szakmai rendezvényre meghívást kaptak a járási népegészségügyi osztályok munkatársai, a szülészeti-nőgyógyászati osztályok és szakrendelők dolgozói, a megyében működő családsegítő és gyermekjóléti központok szakemberei, valamint a területi- és iskola védőnők.

Az értekezlet vendégeit Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos köszöntötte. Laubené Mészáros Erzsébet megyei vezető védőnő bemutatta a Családvédelmi Szolgálatok megalakulását, és ismertette működésük jelentőségét.

A rendezvény második felében neves szakemberek továbbképző előadásai hangzottak el, Dr. József István PhD szakpszichológus: A fiatalok szexuális szokásai, Proszonyák Ida Éva Borostyánvirág Alapítvány DDR Krízisambulancia szakmai vezető: A szexuális abúzus természetrajza és Biró Dániel Borostyánvirág Alapítvány Krízisközpont intézményvezető: A szexuális bántalmazás rejtelmei témákban.

Az értekezletet konzultáció zárta, amely során a Családvédelmi Szolgálat munkájára irányuló kérdésekre válaszoltak a jelenlévő CSVSZ munkatársak.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)