Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:46

Átadták a siófoki szivacskézilabda csarnokot

A Déli úti munkacsarnok, majd a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportkollégium után újabb létesítménnyel bővült a Siófok Kézilabda Club. Kedden már birtokba is vették a gyerekek a pályákat, ahol a szivacskézilabda által a sportág alapjait tanulják meg. Mint az ünnepségen elhangzott: a főként TAO-forrásból, valamint önkormányzati támogatásból megvalósult csarnok a fiatalok sportolási lehetőségét segíti a balatoni városban. A hivatalos átadón részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:38

Foglalkoztatási szakemberek is segítettek a diákoknak

Idén is megrendezte Karrier Napját a Kaposvári Egyetem. A 33 kiállító között volt a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya is. A programon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat humánszolgáltatási rendszeréről, valamint a fiatalok elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Programról is tájékoztatták az érdeklődőket. A somogyi campuson tartott hagyományos Karrier Napon a megye és a város összes álláslehetőségét megtalálták a hallgatók, akiknek sikeres munkakeresését interaktív beszélgetések, tesztek, kérdőívek is segítették.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:34

Versenyben a biztonságos közlekedés

20 csapat 60 versenyzője ad számot elméleti és gyakorlati tudásáról Kaposváron, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett országos döntőn. Az immár 14. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát kedden a somogyi megyeszékhely Fő terén nyitották meg. Az eseményen részt vett dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 16:39

Interjú a növényvédelemről és a kiskerti teendőkről

Novák Csaba, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályának vezetője beszélt a Rádió Orient műsorában a kerttulajdonosok tavaszi munkáiról, valamint arról, hogy miként lehet óvni a hidegtől a növényeket.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 16:16

Érettségi vizsgabizottsági elnököknek tartott felkészítést a Somogy Megyei Kormányhivatal

Idén is megtartotta évenkénti továbbképzését a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztálya. Az eseményen a jogszabályi változásokról, az érettségi vizsgaelnöki feladatellátás aktuális tudnivalóiról is tájékoztatták a résztvevőket. Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, aki kiemelte: a Kormányhivatal feladata a törvényesség biztosítása a vizsgákon.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 19. 13:42

Ülésezett a Területi Vadgazdálkodási Tanács

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztály vezetője hívta össze a somogyi szakembereket a tanácskozásra, amelynek fő témája az idei vadgazdálkodási terv áttekintése és megvitatása, valamint az elmúlt évi vadgazdálkodási tervek teljesülésének értékelése volt. A programon részt vett dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, aki kiemelte: a Kormányhivatal tavaly 76 esetben közzétette ajánlásait a vadászterületek kialakítására, a többség esetében lezárult és jogerősen megtörtént a vadászterületek kialakítása.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 15. 10:00

Húsvéti üdvözlet

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk a Somogy Megyei Kormányhivatal nevében!

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 14. 11:08

Lépj a piacra! – Vállalkozóvá válás támogatása

A fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére új, országos programot indított az OFA Nonprofit Kft. A Lépj a piacra! program felkészíti az új, egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozás indítására és közel 200 vállalkozó kedvű fiatal részesülhet 2 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 13. 11:02

Ülésezett a Siófoki Járás Helyi Védelmi Bizottsága

A tagok elfogadták a Helyi Védelmi Bizottság 2017. évi feladat- és pénzügyi tervét, illetve módosították az SZMSZ-t. A Siófok, Somlay utcai tűzoltó laktanyában tartott ülésen a nyáron várható katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülésről is szó esett. Tájékoztató hangzott el továbbá a szabadtéri- és lakóháztüzek, szénmonoxid mérgezések megelőzéséről, valamint a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Kötelékeinek megalakulásával kapcsolatos toborzási tevékenységről. Az ülést követően a Járási Hivatal illetékes osztályvezetői beszámoltak a járási polgármestereknek az építésügyi, energetikai, valamint a foglalkoztatási területet érintő legfontosabb változásokról, aktualitásokról.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 11. 11:40

Finanszírozási előleg a gyógyszertáraknak

A lakosság biztonságos gyógyszerellátása érdekében az egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal évente egy alkalommal kamatmentes, visszatérítendő finanszírozási előleget nyújt annak a közforgalmú gyógyszertárnak, amely a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek árához támogatással igénybe vehető szolgáltatást nyújt, valamint megfelel a jogszabályban előírt egyidejűleg fennálló feltételeknek. Somogyban ez 3 patikát érint.