Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 16:01

Nyáron sem pihennek az ellenőrök

Brantmüller Zsoltné, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt a Rádió Orient műsorában a hatósági szakemberek nyári kiemelt feladatairól.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 15:55

Szakmai fórum a polgármestereknek és a jegyzőknek

Harmadik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Kistérségi Szakmai Napokat szerdán és csütörtökön. A hajmási program első napjának főelőadói a Somogy Megyei Kormányhivatal szakemberei voltak.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 14:15

Támogatják a megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedését

Munkáltatóknak szervezett szakmai programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kaposváron. Mint a fórumon elhangzott: az egyik leghátrányosabb helyzetű célcsoportról van szó, hiszen, bár szeretnének dolgozni, de körülményeik miatt sokszor nem tehetik a megváltozott munkaképességűek. Számukra nagyon nehéz visszatalálni a nyílt munkaerőpiacra – mondta köszöntőjében dr. Kiss Krisztina, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője. Hozzátette: a kormányzat célja is a foglalkoztatottsági szint növelése.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 13:35

Munkásszállók építésére lehet pályázni

A munkaerőpiac mobilitását segíti elő az az új program, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium indított útjára a fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok közreműködésével.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 11:00

Fogorvosi tanácskozás a megelőzés jegyében

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezte a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Megyei Fogorvosi Értekezletet. A kaposvári rendezvényen közel 100 somogyi szakember vett részt, őket a fogorvosok működését érintő aktualitásokról tájékoztatták, emellett szó esett a fogorvosi alap- és szakellátás közötti konzultáció biztosításáról, valamint az együttműködés javításáról.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 15:36

A katonákra emlékeztek

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából tartott megemlékezést Kaposváron a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja. A Berzsenyi Parkban található 44. gyalogezred emlékműnél Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke mondott beszédet. Az ünnepi program részeként a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet. Itt helyezte el az emlékezés virágait dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának nevében Fehér Gábor, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 11:45

Képeken a környezet és az egészség kapcsolata

„Környezetem – lételemem” címmel, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából hirdet rajzversenyt a somogyi általános iskolákban tanuló diákok részére a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 16. 14:26

Tájékoztató Somogy megye kiemelt munkáltatói számára

Második alkalommal szervezett üzleti reggelit a cégvezetőknek a Somogy Megyei Kormányhivatal. A rendezvényen többek között a foglalkoztatást segítő támogatási lehetőségekről, valamint az EURES Magyarország hálózat legújabb szolgáltatásairól hallhattak hasznos és naprakész információkat a résztvevők. Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott a megye munkaerő-piaci helyzetét értékelve elmondta: az elmúlt 15 év legkedvezőbb adatai mutatkoznak jelenleg Somogyban.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 15. 9:16

Versengtek a lánglovagok

A térség önkéntes tűzoltó egyesületei mérték össze gyorsaságukat és felkészültségüket szombaton Öreglakon. A körzeti megmérettetésen több feladat is várt a csapatokra, így szerelési és ügyességi versenyszámban is bizonyíthatták tudásukat. Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az eseményen elmondta: egykori öreglakiként szívesen tér mindig vissza a településre, ahol büszkék a falu önkéntes tűzoltóira, hiszen éles bevetésekkor is számítanak rájuk a hivatásos egységek. A szombati versenyen Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Wéber Antal, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Maczucza Miklós, polgármester is köszöntötte a versenyző csapatokat.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 15. 9:10

Püspökké szentelték Varga Lászlót

Ferenc pápa ez év márciusában nevezte ki a Kaposvári Egyházmegye új püspökévé a kaposvári Szent Imre-templom plébánosát, általános püspöki helynököt. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, valamint elődje, Balás Béla püspök szentelte püspökké Varga Lászlót a Kaposvári Székesegyházban szombaton.