Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 22. 9:05

Tájékoztató a Kaposvári Egyetem duális képzésében részt venni szándékozó leendő hallgatói részére

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szakmailag minősített vállalatoknál folytatható gyakorlati képzések tantervi tartalmuknál, struktúrájuknál és a vállalatoknál töltendő, megnövelt óraszámuknál fogva növelik a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati üzemeltetési ismereteit és vállalati kultúráját. 2017. szeptemberétől hat képzési területen (műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok, szociális munka) indultak el a duális képzési formájú szakok.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 16:00

Csurgón is megemlékeztek Szent István királyunkról

Augusztus 20.-a alkalmából Csurgón a Történelmi Szoborparkban ünnepeltek a helyiek. Itt beszédet mondott Füstös János, a város polgármestere. Szent István szobránál koszorút helyezetett el Maronics Gábor, a Somogy Megyei Kormányhivatal Csurgói Járási Hivatal hivatalvezetője is. Az ünnepség részeként az emlékezőket szentmisére és az új kenyér szentelésére is várták a dél-somogyi városban.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 15:36

Somogyban is megkezdődik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Országosan már több megyében elkezdődött, Somogy megye észak-keleti részén augusztus 23-án történik a parlagfű légi felderítése.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 13:19

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

A Somogy Megyei Kormányhivatal címertermében köszöntötték azokat a dolgozókat, akik munkájukat kiemelkedően, kollégáik és az ügyfelek megelégedésére végzik. Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott gratulált az elismerésben részesülőknek.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 12:15

Megszentelték az új kenyeret

Idén Nagybajom adott otthont a Somogy megyei Kenyérszentelő Ünnepnek, ahol dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott államalapító királyunk a magyarság életét befolyásoló cselekedeteit méltatta.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 8:51

Államalapításunkra emlékeztek Kaposváron

A megyeszékhelyen ünnepélyes zászlófelvonással és műsorral kezdődött az augusztus 20-i program. Ennek részeként helyezett el koszorút a Szent István-kútnál Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott és Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna, a Kaposvári Járási Hivatal vezetője.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 20. 8:35

Tisztelt Somogyiak! Kedves Barátaim!

Szent István királyunkra és az államalapításra emlékezünk augusztus 20-án. Ezen alkalommal Magyarországot ünnepeljük, amelynek a történelem során mindig meg kellett küzdenie létéért.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 19. 22:20

Egy új beruházás alapjait tették le Szabáson

75 millió forintos összegből készül el a somogyi település új konyhája és étterme. A 90 százalékban uniós- és 10 százalékban állami forrásból megvalósuló fejlesztés alapkövét dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, Szászfalvi László, országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és Sári Dénes, Szabás polgármestere rakta le.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 18. 13:36

PostaPont nyílik a MÁV-Kormányablakban

A Somogy Megyei Kormányhivatal tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2017. augusztus 21-én megnyílik a Kaposvári Járási Hivatal Baross Gábor utca 2. szám alatti Kormányablakában is a PostaPont, ahol az ügyintézéshez kötődő eljárási díjakat és illetékeket fizethetik be.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 18. 8:46

Szakmai fórum a Településképi Arculati Kézikönyvre alapozó településképi rendelet megalkotásáról

A Somogy Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Somogy Megyei Építész Kamara, valamint a Zala Megyei Építész Kamara szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága tartott továbbképzést a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásával kapcsolatban a Településképi Arculati Kézikönyvre alapozó településképi rendelet megalkotásáról. Az eseményen dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntötte a résztvevőket.