Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 17. 10:25

Kaposvári séta a mellrák ellen

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák elleni küzdelem jegyében 2017. október 24-én, immár ötödik alkalommal az „Összefogás az egészségért, küzdelem a mellrák ellen” országos megmozduláshoz csatlakozva szervezi meg a "Kaposvári séta a mellrák ellen” című programot.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 13. 13:37

Segítenek a pályaválasztásban

Érdeklődő középiskolásokkal telt meg a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tornaterme a Pályaválasztási Kiállításon és Szakmabemutatón. A programot a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szervezte meg azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a megfelelő középiskola kiválasztásában a 7. és 8. osztályosok számára. Az eseményen Simonné Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője, Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 12. 15:41

Figyelemfelhívás az árubemutatókkal kapcsolatban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szorgalmazott együttműködés keretében a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztálya folyamatos kapcsolatot tart az árubemutatók témakörében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Az együttműködés részeként tájékoztató anyagot készítettek a szakemberek az idős korosztály részére az árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi ismeretekről. Ezt a somogyi települések, idős klubok, polgárőrségek, iskolák számára juttatják el. A tájékoztató anyag az alábbiakban elolvasható.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 11. 16:30

Segítség a pályaválasztásban

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya idén is megszervezi Kaposváron a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót, amelyen a megye középfokú oktatási intézményei, egyetemek, civil szervezetek, kamarák, rendvédelmi szervek mutatkoznak be képzéseikkel lehetőségeikkel. A kétnapos programon az érdeklődőket munkavállalási, képzési és pályaorientációs tanácsadás is várja.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 10. 10:42

Pályázati felhívás a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, amelynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.


Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 10. 10:06

Megtartotta éves rendes ülését Csurgón a Helyi Védelmi Bizottság

A résztvevők beszámolót hallhattak a 2017. évi védelmi igazgatási tevékenységről, valamint a Katasztrófavédelmi Kirendeltség intézkedéseit a téli időjárási körülmények kezelésére történő felkészülésről.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 9. 15:58

Megkezdődik az előlegfizetés

Minden eddiginél nagyobb, 208 milliárd forint támogatási előleghez jutnak idén ősszel a gazdálkodók. 2017-ben az Európai Bizottság a kifizethető támogatási előleget az Európai Mezőgazdasági Garanciaalap (EMGA) esetében maximum 70, míg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapnál (EMVA) maximum 85 százalékban állapította meg - mondta sajtótájékoztatón Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 9. 15:53

Méltányos eljárás a vidékfejlesztési támogatások öröklésére

A Miniszterelnökség a gazdálkodók eredményes fejlesztései, valamint a vidékfejlesztési források hatékony felhasználása céljából kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a támogatások öröklésének lehetősége érdekében.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 9. 15:45

A Magyar Államkincstár kifizette a 2017. második negyedéves baromfi állatjóléti támogatásokat

A Magyar Államkincstár a támogatásban érintett 1492 gazdálkodó részére a második negyedévre vonatkozóan benyújtott kifizetési kérelmek alapján 3,1 milliárd forint támogatás utalását kezdte meg. Az állatjóléti intézkedés célja az általánosan meghatározott tartási körülményekhez képest jobb feltételek biztosításával felmerülő többletköltségek támogatása.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 9. 14:27

Az Aradi 13 Vértanúra emlékeztek Csurgón

Csurgó Város Önkormányzata és a Csokonai Közösségi Ház által október 6-án Nemzeti Gyásznapunkon szervezett megemlékezésen Maronics Gábor járási hivatalvezető is részt vett.