Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 29. 10:21

Szakmai konzultáció a foglalkoztatásról

Országjáró körútjának részeként Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatalban is tájékozódott dr. Simon Attila István. A Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára tavaly már folytatott személyes megbeszélést a foglalkoztatásban dolgozó vezető beosztású állami tisztviselőkkel. Ezúttal a munkaügyi, foglalkoztatási és munkavédelmi szakterület előtt álló aktuális feladatokról tájékoztatta dr. Simon Attila István a résztvevőket, akiket tapasztalataikról is kérdezett a szakpolitikus. A megbeszélésén részt vett dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, aki kiemelte, hogy fontos az ilyen látogatás, ahol első kézből kaphatnak visszacsatolást a minisztériumi szakemberek a Somogyban folyó munkáról, eredményekről.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 23. 20:00

Jubilál a „Jogi beszélgetések” rendezvénye

Jogrend, avagy a rend joga? – ezzel a címmel szervezték meg idén, immár 25. alkalommal a kaposvári Jogi beszélgetéseket. A két napos eseményre az ország elismert szakembereit hívták előadónak. A programon részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 23. 15:54

Ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság

15 napirendi pontot tárgyaltak a tagok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságán tartott eseményen. A résztvevők többek között tájékoztatót hallhattak a a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, valamint a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről. Az ülést dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, egyben a Megyei Védelmi Bizottság elnöke vezette le.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 23. 12:34

Változott a jogszabály, megszűnt a védőnői ellátásról való lemondás lehetősége

A szülők nem tagadhatják meg gyermeküktől a védőnői ellátást, ezt mondja ki a 2017. január 1-én hatályba lépett jogszabály-módosítás. Eddig is kötelessége volt a szülőknek a gyermeke ellátásában közreműködő személyekkel és szervekkel, továbbá a hatóságokkal együttműködni. Így a védőnővel, annak feladatai során a várandós és gyermekágyas anyának, a korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen kiskorú szülőjének a gyermek egészséges fejlődése érdekében együttműködési kötelezettsége van.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 23. 12:28

Költözik a földhivatal

A Somogy Megyei Kormányhivatal ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földhivatali Osztálya 2017. március 27-én a Kaposvár, Szent Imre u. 14. sz. alól átköltözik a Kaposvár, Damjanich u. 11-15. szám alá. Emiatt az ügyfélfogadás 2017. március 27-én (hétfőn) szünetel.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. március 23. 12:23

Felhívás horgászvizsgára

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya horgászvizsgát hirdet az alábbi időpontokban, 13:00 órai kezdettel. A vizsga helyszíne minden esetben: 7400 Kaposvár, Guba S. u. 20., földszinti nagyterem.