Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 20. 15:14

Elismerés a nyugdíjba vonult dolgozóknak

„A közjóért” emlékplakettet adományozott a Somogy Megyei Kormányhivatal dr. Horváthné dr. Supala Olga, valamint Lukács Éva részére elhivatott szakmai munkája elismeréséül. Mindkét kolléga több évtizedet töltött a köz szolgálatában, s dolgozott a somogyi emberekért. A hétfői ünnepségen dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott a hivatal minden dolgozója nevében megköszönte eddigi munkájukat, valamint jó egészséget és aktív pihenést kívánt a nyugdíjba vonultaknak.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 16. 14:40

Évet értékeltek a katasztrófavédők

Nőtt a műszaki mentések száma, csökkent viszont a szabadtéri tűzesetek aránya 2016-ban az előző évhez képest – hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki tiszti értekezletén. Dr. Bérczi László, dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő elmondta: a katasztrófavédelem jól látja el feladatát Somogyban is. A Vármegyeházán tartott eseményen meghallgatta a beszámolókat és a 2017. év terveit dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 15. 16:17

Partnerség a helyi foglalkoztatásért

Együttműködési megállapodást írt alá a Somogy Megyei Kormányhivatal és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkaerő-piaci helyzet javítása, a munkahelyek megtartása és újak ösztönzése, illetve gazdaságfejlesztési tervek elkészítése érdekében. A Paktum projekt a célok megvalósítására 1,231 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült. A foglalkoztatási programba 843 kaposvári főt vonnak be.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 13:57

Már a kormányablakokban az EESZT

Élesedik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, így 2017. február 15.-ével már a kormányablakokban is elérhetővé válik a szolgáltatás. Az ügyintézők hozzáférnek a rendszerhez, így megfelelő tájékoztatást nyújthatnak az ügyfeleknek, továbbá rögzíthetik az állampolgárok egészségügyi adataival kapcsolatos nyilatkozatait.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 13. 14:07

Megalakult a megyei foglalkoztatási fórum

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumában létrejött Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum, mely a megye foglalkoztatottsági helyzetét hivatott javítani mintegy 1,878 milliárd forintos költséggel. A mai napon 34 szervezet részvételével alakult meg a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a megyei Foglalkoztatási Fórum.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 8. 15:40

Tovább tart a járvány Somogyban

Emelkedett a betegek száma, a növekedés azonban már mérséklődik – derül ki a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának legfrissebb influenzajelentéséből.