Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 16:01

Nyáron sem pihennek az ellenőrök

Brantmüller Zsoltné, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt a Rádió Orient műsorában a hatósági szakemberek nyári kiemelt feladatairól.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 15:55

Szakmai fórum a polgármestereknek és a jegyzőknek

Harmadik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Kistérségi Szakmai Napokat szerdán és csütörtökön. A hajmási program első napjának főelőadói a Somogy Megyei Kormányhivatal szakemberei voltak.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 14:15

Támogatják a megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedését

Munkáltatóknak szervezett szakmai programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kaposváron. Mint a fórumon elhangzott: az egyik leghátrányosabb helyzetű célcsoportról van szó, hiszen, bár szeretnének dolgozni, de körülményeik miatt sokszor nem tehetik a megváltozott munkaképességűek. Számukra nagyon nehéz visszatalálni a nyílt munkaerőpiacra – mondta köszöntőjében dr. Kiss Krisztina, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője. Hozzátette: a kormányzat célja is a foglalkoztatottsági szint növelése.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 11:00

Fogorvosi tanácskozás a megelőzés jegyében

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezte a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Megyei Fogorvosi Értekezletet. A kaposvári rendezvényen közel 100 somogyi szakember vett részt, őket a fogorvosok működését érintő aktualitásokról tájékoztatták, emellett szó esett a fogorvosi alap- és szakellátás közötti konzultáció biztosításáról, valamint az együttműködés javításáról.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 15:36

A katonákra emlékeztek

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából tartott megemlékezést Kaposváron a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja. A Berzsenyi Parkban található 44. gyalogezred emlékműnél Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke mondott beszédet. Az ünnepi program részeként a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet. Itt helyezte el az emlékezés virágait dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának nevében Fehér Gábor, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 11:45

Képeken a környezet és az egészség kapcsolata

„Környezetem – lételemem” címmel, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából hirdet rajzversenyt a somogyi általános iskolákban tanuló diákok részére a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.