Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 19. 15:42

A mi ünnepünk - augusztus 20.

Dr. Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott gondolatai a nemzeti ünnep alkalmából.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 18. 8:16

Szeptembertől ingyenes a HPV védőoltás

A kormány döntése alapján 2014. szeptembertől az állam ingyenesen biztosít Humán Papilloma Vírus (HPV) elleni védőoltást a 12 éven felüli 7. osztályos tanuló leányok részére.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 14. 14:22

Elkezdődött a parlagfüves területek helikopteres felderítése

Országszerte elkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése – jelentették be a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös szerdai sajtótájékoztatóján, a Székesfehérvár mellett található börgöndpusztai repülőtéren. Somogy megyében a légi felderítésre a tervek szerint augusztus 27-29 között kerül sor.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 6. 15:45

Főigazgatói kinevezés

Vetési Bernadettet nevezte ki augusztus elsejei hatállyal a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatójának Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 6. 15:42

Nyári egészségtábor, 4 somogyi helyszínnel

A tavalyi évben tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága felkérésére idén is megrendezésre kerül a Nyári egészségtábor. A programot a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) és vele együttműködve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), az érintett megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveivel közösen szervezi, irányítja és bonyolítja le.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 1. 12:26

Rekordszinten a magyar turizmus

Folytatódnak a turizmust segítő beruházások Budapesten és vidéken is, a kormány célja, hogy az ágazat az eddiginél is nagyobb mértékben járuljon hozzá a növekedéshez - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese szerint a turizmus 2020-2025. között az ország első számú ágazata lehet.