Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 15. 13:29

A Kormányhivatal környékén szedték a szemetet

A Földművelésügyi Minisztérium 7. alkalommal megszervezett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű akciójához a Somogy Megyei Kormányhivatal is csatlakozott. A program célja a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása, a közterületeken található szemétkupacok eltüntetése. A hivatal önkéntesei Kaposváron a Nagy Imre téren és annak környékén gyűjtötték össze, többek között a cigarettacsikkeket, PET-palackokat, parkoló cédulákat.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 14. 14:47

Értekezlet a katasztrófavédőknél

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság átfogóan vizsgálja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szerveinek munkáját, ezért is hívták értekezletre a megyei és a helyi szintű védelmi igazgatásban résztvevőket Kaposváron. Az eseményen dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, egyben a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke a katasztrófavédelem feladatainak fontosságát emelte ki.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 13. 16:05

Élményeket adnak a gyermekotthonokban élőknek

A Zobori Élménypark területén található Holnapocska tábor regionális sportnapján és az azt követő ötnapos programon Somogy, Vas, Zala megyék gyermekotthonaiban élő diákok vesznek részt. Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is a tábor fontosságát hangsúlyozta.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 13. 9:56

Ingyenes szűrésekre várják a dél-somogyi hölgyeket

A Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal tájékoztatja Barcs, Somogytarnóca és Drávaszentes településen élő 1952.01.01. és 1972.12.31. között született (45-65 éves) női lakosságot, hogy a Népegészségügyi program keretében ismét lehetőségük van részt venni mammográfiás emlőrák szűrésen, amelyhez kapcsolódóan nőgyógyászati szűrővizsgálatot és tüdőszűrést is igénybe vehetnek.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 12. 9:08

Lendületben az alkotó

6 év után nyílt újra kiállítása a Kormányhivatal Galériában Kurucz Miklósnak. A festőművész munkáinak témája változatos. Van, hogy egy vasútállomás pillanatképét festi vászonra, de a különleges táji világ is megihleti.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 12. 9:01

Egyre népszerűbb az Egészségtudományi Kar

Ünnepélyesen is megkezdődött a tanév a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában, ahol ebben a tanévben, a tavalyihoz képest nappali és levelező tagozaton mintegy 200 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Az eseményen dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízottja is köszöntötte a diákokat.