Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 25. 9:00

Emlékezzünk az áldozatokra!

Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott emlékező gondolatai február 25.-e, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából.


Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 24. 14:25

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A fiataloknak is ismerniük kell a kommunizmus szörnyűségeit – erről is beszélt Bellai Zoltán, református lelkipásztor a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja kapcsán rendezett kaposvári eseményen. A Városháza falán lévő emléktáblánál koszorút helyezett el többek között dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 24. 9:14

Baromfitartók tájékoztatása a magas patogenitású madárinfluenza miatt az Országos Főállatorvos által elrendelt állattartási feltételekről

Az Országos Főállatorvos 1/2017. számú határozatában az ország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan előírta, hogy baromfi csak zártan tartható, vagy amennyiben ez nem megoldható, a kifutót megfelelő erősségű madárhálóval kell védeni. A madárhálóval a lefedett résznek, amelyre a baromfi kiengedhető, legalább az állattartó épület alapterületével megegyező nagyságúnak kell lennie.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 24. 9:03

Tájékoztatás a sertéstartók részére az Országos Főállatorvos 2/2017. számú határozatáról

Az élelmiszerlánc valamennyi érintett szereplőjére kiterjedő hatállyal az Országos Főállatorvos 2/2017. számon hozott határozatot, abból a célból, hogy az afrikai sertéspestis (továbbiakban: ASP) esetleges behurcolása esetén késedelem nélkül felderítésre kerüljön és ezt követően haladéktalanul alkalmazni lehessen a betegség leküzdésre szolgáló intézkedéseket az országos ASP monitoring program keretében.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 20. 15:14

Elismerés a nyugdíjba vonult dolgozóknak

„A közjóért” emlékplakettet adományozott a Somogy Megyei Kormányhivatal dr. Horváthné dr. Supala Olga, valamint Lukács Éva részére elhivatott szakmai munkája elismeréséül. Mindkét kolléga több évtizedet töltött a köz szolgálatában, s dolgozott a somogyi emberekért. A hétfői ünnepségen dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott a hivatal minden dolgozója nevében megköszönte eddigi munkájukat, valamint jó egészséget és aktív pihenést kívánt a nyugdíjba vonultaknak.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 16. 14:40

Évet értékeltek a katasztrófavédők

Nőtt a műszaki mentések száma, csökkent viszont a szabadtéri tűzesetek aránya 2016-ban az előző évhez képest – hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki tiszti értekezletén. Dr. Bérczi László, dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő elmondta: a katasztrófavédelem jól látja el feladatát Somogyban is. A Vármegyeházán tartott eseményen meghallgatta a beszámolókat és a 2017. év terveit dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is.