Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 12. 9:43

A kormány idén is támogatja a népi építészet emlékek megóvását

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez. A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 7. 8:14

Tájékoztatás ügyfélfogadási szünetről

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Siófoki Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (8600 Siófok, Fő tér 1.) informatikai karbantartási munkálatok miatt az ügyfélfogadás 2020. augusztus 11. (kedd) napján szünetel.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 6. 10:04

Bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműparkja

Tíz új Toyota Hilux terepjáró állt augusztus 6-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szolgálatába azzal a céllal, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály 16 szakembere a korábbinál gyorsabban jusson el az ellenőrzések helyszíneire. Ha ezen múlik a program sikere, akkor mától nincs akadálya a célok megvalósításának.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 29. 8:44

Zárva tart augusztus 4-én a nagyatádi kormányablak

Informatikai karbantartás miatt augusztus 04-én zárva tart a nagyatádi kormányablak.
Ügyet intézni legközelebb Csurgón (Széchenyi tér 2.), Barcson (Bajcsy-Zsilinszky utca 46.) vagy Kaposváron (Kossuth tér 1.) van lehetőség.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 28. 8:49

Folytatódik a somogyi egészségmegőrző prevenciós program

A Helybe visszük a szűrővizsgálatokat kampány folytatásaként július 27-én, 28-án és 29-én Táskán, Pálmajorban és Pusztakovácsiban 10 és 18 óra között szűrőbuszok állnak a lakosság rendelkezésére.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 24. 15:40

Magunk és gyermekeink jövője érdekében változtatnunk kell a szokásainkon!

A globális felmelegedés napjaink talán legégetőbb problémájává vált. Környezetünket úgy tudjuk megvédeni, ha növeljük a hulladékok újrahasznosítását, ezáltal csökkentjük a hulladéklerakókra kerülő szemét mennyiségét. A keletkező hulladékok jelentős része ma is a lerakókon végzi, pedig megfelelően kezelve a legtöbb szemét újrahasznosítható, ezzel nem csak a környezetszennyezést mérsékeljük, de jelentős mennyiségű nyersanyagot is megtakaríthatunk. Mindazonáltal hulladékgazdálkodási szempontból a legfontosabb a hulladékok keletkezésének megelőzése.