Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 16:20

A biztonságos munkahelyek megteremtése és a munkabalesetek megelőzése a cél

A „Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak nemzetközi emléknapja” alkalmából szervezett munkahelyvédelmi nyílt napot a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya. A program megnyitóján dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott hangsúlyozta: mindenkinek joga van az egészséges és biztonságos munkahelyre.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 11:48

Szünetel majd az ügyfélfogadás Siófokon

Technikai okok miatt 2017. május 3-án szerdán nem lesz ügyfélfogadás a Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatala Kormányablak Osztályán.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:46

Átadták a siófoki szivacskézilabda csarnokot

A Déli úti munkacsarnok, majd a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportkollégium után újabb létesítménnyel bővült a Siófok Kézilabda Club. Kedden már birtokba is vették a gyerekek a pályákat, ahol a szivacskézilabda által a sportág alapjait tanulják meg. Mint az ünnepségen elhangzott: a főként TAO-forrásból, valamint önkormányzati támogatásból megvalósult csarnok a fiatalok sportolási lehetőségét segíti a balatoni városban. A hivatalos átadón részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:38

Foglalkoztatási szakemberek is segítettek a diákoknak

Idén is megrendezte Karrier Napját a Kaposvári Egyetem. A 33 kiállító között volt a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya is. A programon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat humánszolgáltatási rendszeréről, valamint a fiatalok elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Programról is tájékoztatták az érdeklődőket. A somogyi campuson tartott hagyományos Karrier Napon a megye és a város összes álláslehetőségét megtalálták a hallgatók, akiknek sikeres munkakeresését interaktív beszélgetések, tesztek, kérdőívek is segítették.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 16:34

Versenyben a biztonságos közlekedés

20 csapat 60 versenyzője ad számot elméleti és gyakorlati tudásáról Kaposváron, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett országos döntőn. Az immár 14. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát kedden a somogyi megyeszékhely Fő terén nyitották meg. Az eseményen részt vett dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 16:39

Interjú a növényvédelemről és a kiskerti teendőkről

Novák Csaba, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályának vezetője beszélt a Rádió Orient műsorában a kerttulajdonosok tavaszi munkáiról, valamint arról, hogy miként lehet óvni a hidegtől a növényeket.