Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 16. 14:40

Évet értékeltek a katasztrófavédők

Nőtt a műszaki mentések száma, csökkent viszont a szabadtéri tűzesetek aránya 2016-ban az előző évhez képest – hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki tiszti értekezletén. Dr. Bérczi László, dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő elmondta: a katasztrófavédelem jól látja el feladatát Somogyban is. A Vármegyeházán tartott eseményen meghallgatta a beszámolókat és a 2017. év terveit dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 15. 16:17

Partnerség a helyi foglalkoztatásért

Együttműködési megállapodást írt alá a Somogy Megyei Kormányhivatal és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkaerő-piaci helyzet javítása, a munkahelyek megtartása és újak ösztönzése, illetve gazdaságfejlesztési tervek elkészítése érdekében. A Paktum projekt a célok megvalósítására 1,231 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült. A foglalkoztatási programba 843 kaposvári főt vonnak be.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 13:57

Már a kormányablakokban az EESZT

Élesedik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, így 2017. február 15.-ével már a kormányablakokban is elérhetővé válik a szolgáltatás. Az ügyintézők hozzáférnek a rendszerhez, így megfelelő tájékoztatást nyújthatnak az ügyfeleknek, továbbá rögzíthetik az állampolgárok egészségügyi adataival kapcsolatos nyilatkozatait.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 13. 14:07

Megalakult a megyei foglalkoztatási fórum

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumában létrejött Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum, mely a megye foglalkoztatottsági helyzetét hivatott javítani mintegy 1,878 milliárd forintos költséggel. A mai napon 34 szervezet részvételével alakult meg a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a megyei Foglalkoztatási Fórum.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 8. 15:40

Tovább tart a járvány Somogyban

Emelkedett a betegek száma, a növekedés azonban már mérséklődik – derül ki a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának legfrissebb influenzajelentéséből.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. február 3. 13:53

Látogatási tilalom a kórházakban

A megyei influenza helyzetre való tekintettel 2017. február 1-től határozatlan ideig a Nagyatádi Kórház valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, továbbá a Siófoki Kórház-Rendelőintézet minden osztályán és részlegén látogatási tilalom van – tájékoztatott a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.