Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 28. 10:36

A Somogy Megyei Kormányhivatal felkészült az érettségire

Április 27-én érettségi vizsgabizottsági elnököknek tartott képzést a Somogy Megyei Kormányhivatal. Az elnöki felkészülés fontos része a hatályos jogszabályok megismerése, az ismeretek frissítése, illetve jogszabályi előírás alapján (15/2015 (III.13) EMMI rendelet 6. §. (5) bek.) ezeken a felkészítőkön minden olyan megbízást kapott elnöknek rész kell vennie, aki legalább második felvételét kérte az Országos Érettségi Elnöki névjegyékbe.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 27. 8:47

Tovább javul az országos foglalkoztatási statisztika

A 2016. márciusi zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 420,1 ezer álláskereső szerepelt, ami 42,4 ezer fős csökkenés egy év alatt. Így 2015. márciushoz képest az álláskeresők száma 9,0%-kal csökkent.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 27. 14:27

Összefogással a polgárok biztonságáért

2016 május elsejétől az önálló beavatkozás lehetőségével fejlődik Törökkoppány és a szomszédos Szorosad és Kára települések tűzvédelme, a Törökkoppányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önálló beavatkozási jogosultságával. Az erről szóló mai ünnepélyes rendezvényen dr. Fehér Zoltán a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vett.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 26. 16:00

Karrier Nap a Kaposvári Egyetemen

A Somogy Megyei Kormányhivatal idén is részt vett a Kaposvári Egyetem által szervezett Karrier Napon.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 25. 14:57

Pedagógiai szakmai egyeztetés a kormányhivatalban

Többek között a közoktatási kerekasztalról is hallhattak a megjelent Somogy és Tolna megyei pedagógusok és tankerületvezetők az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának mai rendezvényén. A rendezvényen előadást tartott Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. április 21. 9:15

Focikapuknak örültek az öreglaki gyermekek

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott közbenjárásával Taszárról a volt honvédségi sportpályáról került két felújított focikapu az öreglaki diákotthonba. A nemes felajánlást tett követte, a sporteszközöket a mai napon vették birtokba a gondozott gyermekek.