Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 13. 15:34

Emlékerdőt avattak Darvaspusztán

Madártávlatból az erdő a 2021-es évszámot formázza, ebben az esztendőben rendezik ugyanis az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 12. 13:33

Meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását

Beutazási korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 9. 14:43

Somogyban is elkezdődött a Magyarok Kenyere program

Újdonság, hogy a jótékonysági akcióban résztvevők már nem csak gabonát ajánlhatnak fel a rászoruló gyerekeknek és családsegítő szolgálatoknak, hanem bankszámlára történő utalással is adakozhatnak.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 9. 8:27

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2020. július 8. 18:18

Több mint félmilliárd forintból fejleszt a csurgói Topesa Kft.

Munkahelyeket csak azok a vállalatok tudnak létrehozni, amelyek beruházásokat hajtanak végre – mondta Szijjártó Péter Csurgón, a Topesa Kft. támogatási okiratának átadási ünnepségén.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 3. 13:15

Új nyitvatartás a kormányablakokban

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.