Somogy Megyei Kormányhivatal

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 17. 10:25

Kaposvári séta a mellrák ellen

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák elleni küzdelem jegyében 2017. október 24-én, immár ötödik alkalommal az „Összefogás az egészségért, küzdelem a mellrák ellen” országos megmozduláshoz csatlakozva szervezi meg a "Kaposvári séta a mellrák ellen” című programot.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 13. 13:37

Segítenek a pályaválasztásban

Érdeklődő középiskolásokkal telt meg a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tornaterme a Pályaválasztási Kiállításon és Szakmabemutatón. A programot a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szervezte meg azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a megfelelő középiskola kiválasztásában a 7. és 8. osztályosok számára. Az eseményen Simonné Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője, Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 12. 15:41

Figyelemfelhívás az árubemutatókkal kapcsolatban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szorgalmazott együttműködés keretében a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztálya folyamatos kapcsolatot tart az árubemutatók témakörében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Az együttműködés részeként tájékoztató anyagot készítettek a szakemberek az idős korosztály részére az árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi ismeretekről. Ezt a somogyi települések, idős klubok, polgárőrségek, iskolák számára juttatják el. A tájékoztató anyag az alábbiakban elolvasható.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 11. 16:30

Segítség a pályaválasztásban

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya idén is megszervezi Kaposváron a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót, amelyen a megye középfokú oktatási intézményei, egyetemek, civil szervezetek, kamarák, rendvédelmi szervek mutatkoznak be képzéseikkel lehetőségeikkel. A kétnapos programon az érdeklődőket munkavállalási, képzési és pályaorientációs tanácsadás is várja.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 10. 10:42

Pályázati felhívás a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, amelynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.


Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. október 10. 10:06

Megtartotta éves rendes ülését Csurgón a Helyi Védelmi Bizottság

A résztvevők beszámolót hallhattak a 2017. évi védelmi igazgatási tevékenységről, valamint a Katasztrófavédelmi Kirendeltség intézkedéseit a téli időjárási körülmények kezelésére történő felkészülésről.