A Pest Megyei Kormányhivatal elkötelezett az állami szervek működésébe vetett közbizalom növelése iránt.

 

A Pest Megyei Kormányhivatalon belül a közbizalom erősítése érdekében közérdekű bejelentőrendszer került kialakításra, amely segítségével a közérdekű bejelentők szóban, írásban elektronikus úton és telefonon, hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehetik meg bejelentéseiket a közérdek sérelmére elkövetett, a Pest Megyei Kormányhivatalt érintő, korrupciós kockázatokra vagy eseményekre irányuló közvetlen esetekről, az integritási vagy etikai tárgyú szabálytalanságokról. A bevezetett közérdekű bejelentőrendszer biztosítja a közérdekű bejelentő védelmét, a hátrányos jogkövetkezmények nélküli önkéntes bejelentési lehetőséget.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal külön, erre a célra fenntartott telefonos bejelentővonalat üzemeltet, a bejelentők és az ügyfelek érdekeit és védelmét szem előtt tartva. A bejelentővonal folyamatosan, a nap 24 órájában hívható, üzenetrögzítővel rendelkező telefonszám.

A Pest Megyei Kormányhivatal ügyfelei és munkatársai a közérdekű bejelentéseiket akadály nélkül megtehetik a bejelentőrendszer segítségével, ha korrupciós kockázatról, jogtalan előny nyújtásának vagy megszerzésének lehetőségéről szereznek tudomást,  így például: hivatali vesztegetés gyanújáról, hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújáról, befolyás vásárlásának gyanújáról, befolyással üzérkedés gyanújáról, közhatalommal való visszaélés gyanújáról, közpénzzel való visszaélés gyanújáról, vagy az etikai szabálytalanságok esetében.

 

Az integritási, korrupciós kockázatokra vonatkozó közérdekű bejelentéseket a Pest Megyei Kormányhivatalnál Dobos Csaba integritás tanácsadó fogadja.

 

Írásban a Pest Megyei Kormányhivatal Integritás 1364 Budapest Postafiók 270. alatti címre történő megküldéssel tehető bejelentés.

A szóbeli bejelentések fogadása a 1052 Budapest, Városház u. 7. I.em.134/A. számú irodában történik.

E-mailben a [[[CBbgu4ZhTzYmVqZWxlbnRlc0BwZXN0Lmdvdi5odQ==]]] címen tehető bejelentés.

Telefonon a 06-1-235-1020 számot hívhatják a bejelentők 0-24 órában.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal integritási és korrupciós kockázatokat érintő ügyekkel kapcsolatos eljárások rendjéről és az integritás tanácsadásról szóló eljárásrendjét a KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK-nál ismerhetik meg.