Munkalátogatásra érkezett január 23-án Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint Rosdy Tamás főigazgató a Budakeszi, Érdi, valamint a Ráckevei járási hivatalokhoz. A kormánymegbízott megtekintette a hivatalokat, szervezeti egységeiket, illetve a hivatalokban dolgozó munkatársakkal is találkozott.

A januári hónap folyamán valamennyi járási hivatalt felkereste Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, hogy tájékozódjon a január 1-jével felálló hivatalok indulásáról, tapasztalataikról, az esetleges nehézségekről. A kormánymegbízott január 23-án a munkalátogatások utolsó állomásaként Budakeszi, Érd, és Ráckeve járási hivatalait tekintette meg.


Tarnai Richárd a településeken megtekintette az átvett irodákat, berendezéseket és eszközöket, megismerkedett az önkormányzatoktól érkezett munkatársakkal, és informálódott az okmányirodák ügyfélforgalmáról is. A Budakeszi Járási Hivatal látogatása alkalmával a szomszédos településen található Budaörsi Kirendeltségre is ellátogatott.


A kormánymegbízottat valamennyi járási hivatalban a hivatal vezetője fogadta és vezette körbe az intézményben, így Budakeszin Dr. Szelenczy Gabriella, Érden Bánsághy Balázs, Ráckevén pedig Dr. Kereszturi Zita.

Örömmel értesültem arról, hogy minden járási hivatalban zökkenőmentes volt januárban az indulás” – emelte ki Tarnai Richárd. „Azt is jóérzéssel tapasztaltam, hogy a járási hivatalok dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyfelek minél magasabb szintű szolgáltatást kapjanak az államtól.” A kormánymegbízott hozzátette, az átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a 2013 végére felálló Kormányablakok rendszerével megvalósuljon az egyablakos ügyintézés, mely lehetővé teszi, hogy az emberek könnyebben, gyorsabban tudják elintézni hivatalos ügyeiket.

(Pest Megyei Kormányhivatal)