Szombaton Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Aradszki András országgyűlési képviselő, Elek Sándor polgármester, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott, ünnepélyes keretek között adták át a Törökbálinti új városházát.

 

Az épület átadásán Tuzson Bence elmondta: „Olyan államot szeretnénk építeni, amelynek minden cselekedete a közszolgálatáról szól. Az ügyintézés legyen gyors és hatékony.” Tuzson Bence szerint az ügyintézés iránt jogos elvárás, hogy "ne a várakozásról, az idegeskedésről és a fejfájásról szóljon, hanem a gyorsaságról és a hatékonyságról”. Az épületben az ősz folyamán megnyíló kormányablak biztosítja ennek lehetőségét - tette hozzá.

Az ünnepségen Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a 2010-es kormányváltás után rendet teremtettek az államigazgatásban: pontosan körülhatárolták, hogy mely feladatok tartoznak az államhoz, illetve az önkormányzatokhoz. Kitért arra, hogy a kormányhivatali struktúra kialakításával az állam rendezte a saját feladatait, közben kifizette az önkormányzatok adósságát, hogy azok zavartalanul működhessenek. Így ma már teljesen természetes, hogy ugyanabban az épületben működik az önkormányzati és az állami hatáskörbe tartozó ügyfélkiszolgálás - tette hozzá.

Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője szerint ezzel az épülettel a város "megérkezett a 21. századba", amihez nagy segítséget jelentett a település csaknem kétmilliárd forintos adósságának rendezése.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere arról beszélt, hogy a városháza régóta esedékes felépítését eddig óvodák, bölcsődék, iskolák és utak építése, felújítása késleltette. Ezért az elmúlt harminc évben ott folyt az ügyintézés, ahol éppen sikerült annak helyet szorítani - fűzte hozzá a polgármester.

(Pest Megyei Kormányhivatal/MTI)