Júniusban rendezték meg a német túraautó-bajnokságot (ismertebb nevén DTM) a Hungaroringen. A nagyszabású, látványos rendezvényen a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei is ellenőrzéseket tartottak. Az utóbbi évek folyamatos ellenőrzésének is köszönhető, hogy a rendezvényen nem talált jogsértést a hatóság.

A német túraautó-bajnokság az autói, a versenyzői és a hangulata miatt tud olyan izgalmas lenni, hogy néhány éve elhagyta az anyaországot, és a nagy európai pályákon is megmutatja magát. Köztük hazánkba is, ahová tavaly örömmel tértek a DTM-pilóták, akik látványos show keretében mutatták meg magukat a belvárosban, majd pedig késhegyre menő csatát vívtak a Hungaroringen.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala közösen végzett ellenőrzéssorozatot a kitelepült kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben.

A hatóság a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény rendelkezésének betartására mellett külön figyelmet fordított az ártájékoztatás, áralkalmazás ellenőrzése is.

Próbavásárlásokkal ellenőrizte a hatóság az eseményre kitelepült kereskedelmi egységekben a nyugtaadási kötelezettség betartását, a kihelyezett ártájékoztatás, valamint a nyugtán felszámított árak helyességét. Azt is megnézték, hogy a kereskedelmi egység üzemeltetője nevéről és címéről tájékoztat-e a helyszínen. Ellenőrizték, hogy megfelelő módon mérték-e le a próbavásárolt termékek súlyát, valamint azt is, hogy hitelesek-e a joghatással járó méréshez használt mérlegek.

Örvendetes hír, hogy a helyszíni ellenőrzések során jogsértést nem tártak fel a hatóság szakemberei.

(Pest Megyei Kormányhivatal)