A "Start Plusz 2018" közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységeket ismerték el a Belügyminisztériumban. A 73 munkaadó között volt az egyetlen Pest megyei településként díjazott, Nagykátai Járáshoz tartozó község is.

 

A programon Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár arról beszélt, hogy a 2010-es magas munkanélküliség után a foglalkoztatás szintje jelentősen emelkedett, hiszen mintegy 4 420 000 ember dolgozik Magyarországon. Ennek arányában csökkent a közmunkások száma, ma már havi átlagban csupán 122 ezren dolgoznak ebben a foglalkoztatási formában országszerte.

A gazdasági fejlődés hatására fordulat történt a munkaerőpiacon, egyre nagyobb a versenyfutás a munkaerőért és már munkaerőhiánnyal kezd küzdeni a közfoglalkoztatás is. Ez azonban – részben szociális, részben közösségépítő tevékenységként – nem kophat ki a magyar foglalkoztatási rendszerből, ugyanis mindig lesznek olyanok, akik a közösség segítségére szorulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott személyesen gratulált Tápióság község polgármesterének, Halasi Anitának az elismeréshez.

(MTI/BM/Pest Megyei Kormányhivatal)