Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve tanévnyitó konferenciát szervezett szeptember 8-án Cegléden a Pest megyei oktatási intézmények vezetőinek a 2015/2016. tanévet érintő hatályos és várható szakmai, szakmapolitikai változásokról. A konferencia résztvevőit Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja köszöntötte.

Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára a köznevelés megerősítésének és megújításának lehetőségeiről és eszközeiről tartott előadást, melyben elmondta, a 2015/2016-os tanév olyan változásokat hoz az oktatási intézmények életében, amelyre a pedagógusok már felkészültek.

Az Oktatási Hivatal vezetői a hivatalt is érintő háttérintézményi átszervezések kapcsán az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítéséről és feladatbővüléséről tájékoztatták a résztvevőket. Fontos pontja volt a konferenciáknak, hogy bemutatkoztak az Oktatási Hivatal Pest megyében működő új szervezeti egységei, a köznevelési feladatellátást támogató, ezen belül elsősorban a pedagógiai szakmai szolgáltatásokat ellátó Pedagógiai Oktatási Központok is.

A konferencia folyamán számos szakmai előadás hangzott el az oktatási rendszer aktuális reformjairól. A meghívottak megismerhették a pedagógiai-szakmai szolgáltatások megvalósításának szervezeti és működési kereteit is.

A tanévnyitó konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson a köznevelési intézmények vezetőinek a köznevelés irányításában közreműködőknek, a pedagógusoknak a köznevelési rendszert érintő fontos változásokról, valamint a 2015/2016-os tanév aktualitásairól.

(Pest Megyei Kormányhivatal)