Az OFA NKft. a Diplomamentő program keretében átadó ünnepséget szervezett az államilag támogatott nyelvi képzésbe vont, ezáltal sikeres nyelvvizsgát, majd diplomáját megszerzőknek. A rendezvénynek a Pest megyei kormányhivatal adott helyszínt december 10-én.

A több mint 100 fő jelenlévőt ünnepélyes keretek között Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja üdvözölte, aki előadásában kiemelte a program közvetlen céljait és fontosságát, valamint beszélt saját és környezete tapasztalatairól a nyelvi képzéseket illetően.

Ezt követően az OFA Kft. ügyvezető igazgatója, Pákozdi Szabolcs köszöntötte a hallgatóságot, aki hangsúlyozta a program munkaerő-piaci fontosságát, majd beszámolt az eddig elért eredményekről, tapasztalatokról, illetve röviden említette a program várható folytatását.

Az előadást Soós Andrea, az OFA Kft. koordinációs igazgatója folytatta, aki bemutatta a programot az indulástól napjainkig, részletesen elemezve az eddigi statisztikai adatokat, valamint felvetette azt a kérdést, hogy vajon egy ilyen program elég-e ahhoz, hogy ezt az “újratermelődő” problémát megoldja.

Továbbá Légrádi Tamás, a NYESZE elnöke számolt be a program és a nyelvi képzések fontosságáról, végül az Euroteam stúdióvezetője, Törvényi Nóra ismertette a hallgatósággal a program sikerességét.

Az előadásokat követően az OFA NKft. képviseletében Pákozdi Szabolcs ügyvezető igazgató és Soós Andrea koordinációs igazgató egy Diplomamentő emléklapot adott át azoknak a megjelent, képzésbe vont támogatottaknak, akik megkaphatták diplomájukat a sikeres nyelvvizsga megszerzésével.

(ofa.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)