A Pest megyei Albertirsáról rajtolt el szeptember14-én a Coop Rally, amelynek célja a magyar minőségi termékek népszerűsítése. Idén már 12. alkalommal hívja fel a figyelmet a magyar üzletlánc a hazai termékekre. A rallyzók 2 nap alatt 9 állomás érintésével járják be az Alföldet, és összesen 735 kilométert tesznek meg. A verseny megnyitóján részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Száz autó rajtolt el Albertirsáról, a Coop Rally kezdő állomásáról. Ez a megmérettetés nem a gyorsaságról szól, hiszen a versenyzők a KRESZ szabályainak betartásával meghatározott időben érkeznek a célállomásokra.

Kiss Csaba rendőr elmondta, a versenyzők a közlekedés szabályainak betartásával példát mutatnak a többi közlekedőnek, mert fontos, hogy a többi közlekedésben résztvevő számára is pozitív kicsengése legyen a rendezvénynek.

Az állomásokon játékos feladványokat kellett megoldaniuk, melyekkel pontokat gyűjthettek. Jászberényben például egy bevásárló lista alapján kellett összeválogatniuk a minőségi magyar termékeket.

Nem csak a hazai üzemek termékeivel, hanem azok előállításával is megismerkedhettek a versenyzők. A Coop Rally útvonalán többek között élelmiszerboltokba, húsüzemekbe, malmokba és tejipari vállalatokhoz is ellátogattak a résztvevők.

A cél az, hogy a résztvevők megismerjék a minőségi magyar termékeket, és azok előállítóit. Később erről számot kell adniuk az így megszerzett tudásukról és az összegyűjtött pontszámok adják majd a vezetési tréningekkel együtt az eredményeket, mely alapján a nyertest kihirdetik – magyarázta Tóth Géza, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A magyar élelmiszergazdaság olyan szereplőiről van szó, amelyek innovatívak, minőségi termékeket állítanak elő és lényegében teljesen versenyképesek a külföldi versenytársakkal szemben is. Azt üzeni a Coop Rally ezekkel az üzemekkel is, hogy érdemes magyar árut, magyar terméket keresni, képesek vagyunk a legjobb minőséget a fogyasztók asztalára tenni – fogalmazott Feldman Zsolt, az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az eseménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy ezen a különleges versenyen az nyer, aki betartja a szabályokat. „Tapasztalatunk, hogy ugyanígy az élelmiszerláncok közötti versengésben is csak a szabályokat betartó cégek lehetnek hosszú távon győztesek.” Szerencsére egyre többen felismerték azt, hogy a vásárlók bizalmát a minőségi, lehetőleg magyar termékkel és a minőségi kiszolgálással lehet megszerezni, ezért nagy öröm, hogy egyre kevesebb a lakossági panaszbejelentés.

A rallyzók 2 nap alatt 9 állomás érintésével járják be az Alföldet. Összesen 735 kilométert tesznek meg.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)