Az elektromos hálózatok önkormányzatokat érintő ügyeiről tartottak Önkormányzati Napot március 27-én, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. Az eseményen részt vett Friedrich Wilhelm Knebel az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja, Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy az elektromos hálózatokat működtető cégek és a kormányhivatal együttműködésében nincsenek áramkimaradások. Hangsúlyozta, hogy „a kormány a közigazgatást áramvonalassá kívánja tenni, amely többek közt az állami rezsicsökkentésnek köszönhető.”

Friedrich Wilhelm Knebel előadásában válaszul elmondta, hogy az együttműködésen mindig van mit javítani, majd kifejezte reményét, hogy ez a kapcsolat ellenállás és feszültségmentes lesz a továbbiakban is.

Béres József az ELMŰ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója előadásában ismertette a rendezvény további programját, amelyen a résztvevők először plenáris előadásokat hallhattak, majd egy szünetet követően egyes szakmai témák köré szervezett, egymással párhuzamosan zajló tematikus konzultációkon vehettek részt, kisebb csoportokban.

(Pest Megyei Kormányhivatal)