A főváros után Pest megyében jelentkezett a legtöbb vizsgázó a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakára. Az ország érettségizőinek 22,4%-a a fővárosban jelentkezett, 7,61%-a pedig megyénkben. Május 4-én a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a maturálás. Hétfőn aztán magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből vizsgázhatnak közép- vagy emelt szinten a diákok.
A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. vizsgaidőszakában országosan 1.183 helyszínen várhatóan mintegy 110.700-an érettségiznek.

Pest megyében középszintű érettségi vizsgára 27.472 diák, emelt szintű érettségi vizsgára 3.574 vizsgázó jelentkezett. Ez a tavalyihoz képest 4 százalékos emelkedést jelent, amelynek oka, hogy Pest megye demográfiai adatai némileg különböznek az országos adatoktól, a népesség növekszik és folyamatosan nő az igény a továbbtanulást jelentő végzettség megszerzésére.

Ebben a vizsgaidőszakban rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára jelentkezhettek az érettségizők. A választható tantárgyak közül megyénkben a legnépszerűbbek az angol, a biológia, a történelem, a kémia és a matematika.

A Pest Megyei Kormányhivatal április 20-án és 23-án tartotta vizsgaelnöki felkészítőjét. Összesen 310 érettségi elnök vett részt a képzéseken. Az Oktatási és Kulturális Osztály 6 munkatársa lát el feladatot az érettségi területén.

Az írásbeli vizsgákra május 4. és 28. között kerül sor, az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

A 2018. évi május-júniusi érettségi vizsgák jogszabályban rögzített időpontjai elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján.

(Pest Megyei Kormányhivatal)