Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a műemlékvédelem területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként a Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjat adományozta Nagy Gábornak, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály vezetőjének. A díjat Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese nyújtotta át.

Nagy Gábor az elismerésben a klasszikus műemlék-felügyeleti feladatok komplex szemléletű, példamutató képviseletéért, Pest megye fejlesztési és műemlékvédelmi érdekeinek összehangolásáért, az örökségvédelem eredményeinek népszerűsítéséért, valamint publikációs tevékenységéért részesült.

A Pest Megyei Kormányhivatal építészmérnökének méltatásában kiemelték, Pest megye kulturális örökségvédelmének vezetőjeként a klasszikus műemlékvédelem-felügyeleti feladatokat évtizedek óta példamutató, komplex szemlélettel képviseli. Megyéjében a fejlesztési és a műemlékvédelem érdekeit összehangolva, kimagasló módon segíti a fejlődést és az értékőrzést. A megye magas színvonalú helyreállításait évente rendezett kiállításon és kiadványban népszerűsíti.

Nagy Gábor korábbi elismerései: Podmaniczky-díj (2014), a Köz szolgálatáért oklevél (2015).

(Pest Megyei Kormányhivatal)