Idén Szent Miklós napjának előestéjén, december 5-én szervezett Mikulás ünnepséget a Pest Megyei Kormányhivatal a munkatársak gyermekeinek, akik hangos énekszóval várták a vendéget.

A Mikulás díszes püspökruhában, süvegben és pásztorbottal érkezett. Myra város egykori jótevő püspökének mindenkihez volt jó tanácsa, és érkezése után már ki is nyílt a puttonya, amiből mindenféle finomságot osztott szét a gyerekek között.

A nagyszakállú püspök idén sem okozott csalódást a gyerekeknek, zsákjából csokoládéval, szaloncukorral, mogyoróval teli csomagok vándoroltak a lányok és fiúk kezébe.

Délutántól kora estig tartott a Mikulás-nap a hivatalban, a gyermekek kézműves foglalkozáson gyönyörű karácsonyi díszeket készítettek, ügyességi és logikai játékokat játszhattak, majd bábelőadást tekinthettek meg.

Az „igazi Mikulás”, Szent Miklós püspök életének története is szóba került a jó hangulatú délutánon, akinek sok csodája, köztük a tengeri vihar lecsendesítése mellett a leghíresebb jótette az volt, amikor három eladósorba került lányt segített hozományhoz. Így ez az ablakon bedobott arannyal teli erszény volt az első Mikulás-csomag.

A Pest Megyei Kormányhivatal Mikulás-napi eseményén gyermekeivel együtt részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Túri Ibolya igazgató is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)