A honvédelemmel, az egészségvédelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos aktuális feladatokról tartottak konferenciát a Pest Megyei Védelmi Bizottság szervezésében június 13-án, a Pesti Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen többek közt részt vett Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint Branyiczky Márk tü. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

A konferencia kezdetén Branyiczky Márk köszöntötte a megjelenteket, majd röviden ismertette a megbeszélés témaköreit, és kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a katasztrófavédelem Pest megyei vezetőjeként az utóbbi években egyre magasabb színvonalú, a biztonság növelése érdekében végzett munkát tapasztal.

Ezután Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte a megjelent hivatásos szerveket, valamint a járási hivatalvezetőket, polgármestereket és jegyzőket. A kormánymegbízott arra buzdította a jelenlévő városvezetőket, hogy merjenek kérdezni a konferencián felmerülő témákban a védelmi szakemberektől.

A konferencián az egészségvédelem témájában a hőség elleni védekezéssel kapcsolatos előadás mellett, a katasztrófavédelem területéről többek közt a szabadtéri rendezvények tűzvédelméről, a honvédelem tárgyában, pedig a tartalékos századok toborzásáról és megalakításáról esett szó.

Tarnai Richárd a konferencia apropóján elmondta, hogy az ilyen alkalmak mellett a Pest Megyei Védelmi Bizottság a kormánymegbízott vezetésével rendszeresen tart üléseket, legtöbbször az időjárási viszonyok során jelentkezett, Pest megye lakosságának élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető események kezelésével kapcsolatos tapasztalatokról. Ez az összehangolt munka segítette például 2013 nyarán a Pest megyét is súlyosan érintő árvíz elleni védekezést is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)