A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat október 5-én, pénteken, a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében tartotta szakmai konferenciáját, az MKK országos és területi etikai bizottságainak elnökei és tagjai részére. A konferencián részt vett és köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott, Jávor András az MKK tiszteletbeli elnöke és beszédet mondott Palich Etelka az MKK elnöke, valamint Szigethi Orsolya az MKK Országos Etikai Bizottságának elnöke, Belányi Márta a szervezet főtitkára és Nagy Balázs Ágoston a Nemzeti Védelmi Szolgálat szakmai főtanácsadója is.

Az MKK egynapos hivatásetikai konferenciájának az volt a célja, hogy a résztvevőkkel megismertesse a Hivatásetikai Kódex felülvizsgálatának aktuális állását és a Kódex anyagi és eljárási részein tervezett módosítások irányait. A konferencia lehetőséget biztosított az etikai bizottsági elnökök és tagok szakmai tevékenységének elméleti és gyakorlati ismeretekkel történő támogatására és a Kódex módosításainak alkalmazására való felkészülésre.

 

Az eseményen Tarnai Richárd a Hivatásetikai kódexet a vallásos ember lelkiismeretvizsgálatával hozta párhuzamba, hiszen mindkettőnél arra kereshetjük a választ, hogy vajon sikerült–e a lefektetett alapvetéshez igazodnunk és folyamatosan vizsgálnunk kell, hogy tartjuk-e magunkat még a mértékhez. Palich Etelka az MKK elnökeként a szervezet felépítéséről szólt, Szigethi Orsolya elnök asszony pedig a hivatásetikai kódex felülvizsgálatának általános bemutatására vállalkozott.

 


(Pest Megyei Kormányhivatal)