Kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat záró tárlatának megnyitására került sor a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében szeptember 27-én, a pesti Vármegyeházán. A Városház utcai épület egyik tárgyalójának falain ezúttal a Ceglédi és a Nagykátai Járások képzőművészei mutatták be alkotásaikat. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Ezúttal is nagyon sokan voltak kíváncsiak a járások képzőművészeinek bemutatkozására a Pest Megyei Kormányhivatal központi épületében. Tarnai Richárd kormánymegbízott megnyitó beszédében kiemelte, hogy mindannyiunk gyarapodását szolgálta ez a sorozat, hozzátette, hogy hasonlóan a korábbi kiállításokhoz, a most bemutatandó művekben sincs közös gondolat, mindegyik a világot jeleníti meg, de más-más szemszögből. Hangsúlyozta, hogy bár ez az utolsó tárlat a sorban, később más módon folytatódik majd a művészeti ágak megjelenítése a Pest Megyei Kormányhivatal épületében.

A megnyitón köszöntőt mondott Magdáné dr. Rostás Boglárka a Ceglédi Járás- és Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnes a Nagykátai Járás hivatalvezetője.

Az elmúlt másfél évben kilenc kiállításon kétszáznyolcvannégy művész több mint kétezer alkotásával vett részt a „Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei” című tárlatsorozaton. Voltak köztük festőművészek, szobrászok, textilművészek, keramikusok, de még tojásdíszítő művész is elhozta műveit a Kormányhivatal kiállítótermébe. A legtöbb művészt Vecsés és Szigetszentmiklós küldte.


A ceglédi és a nagykátai művészek munkái egy hónapon keresztül láthatóak a pesti Megyeháza épületében.

(Pest Megyei Kormányhivatal)