A korábbi évekhez hasonlóan a Pest Megyei Kormányhivatal idén is meghirdette „Egy doboznyi szeretet” akcióját. Decemberben valamennyi járásban és a Törzshivatalban is gyűltek az ajándékokkal teli cipősdobozok, hogy aztán karácsonyig mind gazdára is találjanak.

A Pest Megyei Kormányhivatal Törzshivatalában összegyűlt dobozok, melegítők és magnók a gödi Topház Speciális Otthon lakóinak okoztak nagy örömöt. Az adománygyűjtésre beérkezett ajándékokat december 17-én Tarnai Richárd kormánymegbízott adta át új tulajdonosaiknak.

Mi mindent rejthet egy cipősdoboz? Ceruza, festék, könyv, játék, ruha, csokoládé – csak a méret szabhatott határt annak a rengeteg ajándéknak, amelyek Pest megyei gyermekotthonok, speciális intézmények karácsonyfái alá kerültek a Pest Megyei Kormányhivatal jóvoltából. Tarnai Richárd kormánymegbízott idén is meghirdette a kormányhivatal hagyományos cipősdoboz, azaz karácsonyi ajándékgyűjtési akcióját, s a munkatársak lelkesen gyűjtötték az adományokat, melyeket kor és nem szerint egyedi módon állítottak össze a Pest megyében élő nehéz sorsú gyermekek számára.

A Törzshivatal mellett valamennyi járásban is gyűltek a meglepetésekkel teli dobozok, ezeket a járás intézményeihez személyesen vitték el a hivatalvezetők.

(Pest Megyei Kormányhivatal)