A Pest Megyei Kormányhivatal – a Belügyminisztérium támogatásával – 2018. szeptember 8-9-én első alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Nagykátán a IV. TápioFeszt keretében. A kiállítás lehetőséget teremtett a közfoglalkoztatási programban résztvevő Pest megyei települések számára a járási startmunka mintaprogramok keretében előállított termékeik és eredményeik bemutatására.

Megyénkben idén 35 településen működik valamilyen járási Startmunka Mintaprogram, Nagykátán a megyei kiállítás keretében idén 17 település mutatta be tevékenységét, a programokban dolgozó közfoglalkoztatottak keze munkáját.Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára megnyitó
beszédében kifejtette, hogy a közfoglalkoztatásban olyan programok megvalósítása a cél, melyek
hasznosak, értéket teremtenek, folyamatos munkavégzést tesznek lehetővé azok számára akiknek az
elsődleges munkaerőpiacra való visszajutás nem lehetséges és segít abban,hogy sok hátrányos
helyzetű munkanélküli számára elérhetők legyenek ezek a programok az ország minden területén.

A helyettes államtitkár a javuló foglalkoztatottsági mutatókra, a csökkenő regisztrált álláskeresők számára és a csökkenő közfoglalkoztatásban részt vevők számára felhívva a figyelmet rámutatott, hogy az elsődleges munkaerőpiacra való visszatérés országosan jó mutatókat eredményez.


A közfoglalkoztatási kiállítás a IV. TápióFeszt társrendezvényeként került megrendezésre, melyen a Tápió menti települések mutathatták be kézműves termékeiket, vonhatták be ezek készítésébe a fesztiválra látogatókat. Ezek mellett lovasbemutató, néptánc bemutató, főzőverseny, mazsorettek, óvodások és zenei koncertek színesítették a programot.

(Pest Megyei Kormányhivatal)