Együttműködési megállapodást kötött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Pest Megyei Kormányhivatallal a gyermek- és áldozatvédelem hatékonyabbá tétele érdekében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Közös nevezőn” elnevezésű pályázati projekt keretében hosszú távú együttműködési megállapodást kötött 2016. január 25-én a Pest Megyei Kormányhivatallal.

A megállapodás megkötésének célja a gyermek- és áldozatvédelmi feladatok közös végrehajtásának és ellenőrzésének még hatékonyabbá tétele, továbbá a gyakorlati munkamenet egységesítése és a célirányos együttműködés feltételeinek biztosítása.

A megfogalmazott feladatok következetes végrehajtásával új lehetőségek nyílnak a gyermekek veszélyeztetettségének korai felismerésére, elhárítására, valamint a bűncselekmények áldozatainak naprakész tájékoztatására, támogatására.

A megállapodást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről dr. Fekete Csaba r. dandártábornok, rendészeti főkapitány-helyettes, valamint dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott írta alá.

(police.hu)