A Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi Osztályának baba-mama szobája adott otthont a kismamákat és családokat segítő új mobil applikáció bemutatásának.

A Családháló Alapítvány által létrehozott androidos applikáció alkalmas arra, hogy használója egy kattintással rátaláljon az éppen közelében lévő olyan helyszínekre, ahol könnyedén és kulturált keretek között tisztába teheti vagy megszoptathatja kisbabáját.

A kezdeményezés hiánypótló, célja, hogy az ingyen letölthető applikációt országszerte használják, miközben a felhasználók interaktívan új helyszíneket is adhatnak a már meglévők mellé, létrehozva egy aktív felhasználói közösséget.

A sajtótájékoztatón Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott elmondta, hogy közel három éve elsőként a Pest Megyei Kormányhivatal indította útjára azt az ügyfélbarát programját, melynek keretében baba-mama szobákat hoztak létre a hivatal valamennyi ügyfélszolgálattal rendelkező telephelyén, így megkönnyítve a gyermekes anyák hivatali ügyintézését. Ezt egészíti ki az új mobil applikáció, mely országszerte lehetővé teszi az anyáknak a mindennapokban való könnyebb mozgást, s melynek segítségével mostantól akár a Kormányhivatal Gyámügyi Osztályának otthont adó épületet is felkereshetik a gyermeküket szoptatni, vagy tisztába tenni szándékozó édesanyák.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár örömmel üdvözölte a kezdeményezést, és megjegyezte, ez is egy kiváló példája annak, hogy Magyarország családbarát ország. Valamint emlékeztetett, számos kormányzati intézkedés irányul arra, hogy megkönnyítse a gyermekeket nevelő családok életét, ezért csatlakozott szívesen a Minisztérium a kezdeményezéshez.

Gyarmati Orsolya, a Családháló Alapítvány szóvivője hozzátette, a felhasználók mozgásának könnyítését tartották szem előtt. Így egy kismama indulás előtt vagy akár útközben is meg tudja tervezni, hogy hol tud esetlegesen megpihenni kisbabájával együtt egy olyan helyen, ahol van alkalmas helyiség a tisztába tevéshez vagy a szoptatáshoz.

Az elmúlt hetek polémiái még inkább indokolttá tették az alkalmazás beindítását, egyelőre tesztüzemben. A megálmodók remélik, az alkalmazás közösséget teremt és hiányt pótol.

Aki új helyszíneket szeretne a meglévőekhez hozzátenni, megteheti az [[[GepSkKsyVlRa92DUM42cx4YWxrYWxtYXphQGNzYWxhZGhhbG8uaHU=]]] címen.

(Pest Megyei Kormányhivatal)