Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.

Varázslatos akvarell utcaképek, tájképek, sokat mondó portrék, színes csendéletek, szalmafonatok, horgolt pillangók és kerámia fali díszek is jól megférnek egymással a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének most már bejáratott kiállítótermében. Immár hetedik alkalommal került sor a különböző Pest megyei járások művészeinek bemutatkozó tárlatára. A kiállítás sorozat nagyjából egy évvel ezelőtt indult és elmondható, hogy a művészek nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőséget, a hivatali munkatársak pedig azt az esztétikai élményt, amely egy kicsit színesebbé teszi számukra a hivatali mindennapjaikat.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a „művész” az általános meghatározás szerint a szépet létrehozó személy, a „szép” pedig az a dolog, ami érdek nélkül tetszik, tehát olyan embereket láthat vendégül ismét a Pest Megyei Kormányhivatal, akik a szépet, a sokaknak tetsző alkotásokat hozzák létre.

Továbbfűzve a gondolatot a kormánymegbízott az „Isten áldotta tehetségű művész” megfogalmazásból kiemelte, hogy jó, ha tudja a művész, hogy azért tud ilyen nagy dolgokat létrehozni, mert valakitől kapta a tehetségét. Igazából ajándékba kapta azt, ami a tarsolyában van, amit továbbadhat. Aki pedig azt hiszi, hogy minden, amit ő létrehoz, az saját magától származik, annak a művészetéből valami hiányzik.

Tarnai Richárd végül megköszönte a képzőművészeknek, hogy eljöttek és lehetőséget adtak arra, hogy a művészi szolgálat és a hivatali szolgálat egy térben találkozzanak.

Az esemény keretében ezután Husz Enikő a Monori, Bőhm András pedig az Aszódi Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelent vendégeket, majd a kiállító művészek emléklapot és könyvet vehettek át a kormánymegbízottól és együtt nézték meg a tárlatot.

(Pest Megyei Kormányhivatal)