Családi napot tartottak június 1-jén a Pest Megyei Kormányhivatalban. Évek óta nagy hagyománya van a hivatalban megrendezett családi napnak, melyen színes programokkal várták a gyermekeket a szervezők.

Idén is így történt. A megyeháza díszudvarán délután kezdődött rendezvényen többek között volt állatsimogató, palántaültetés, megyeházi séta, valamint különféle kézműves foglalkozások. A legnagyobb sikert a Lábafia bábszínház mókás előadása aratta a gyerekek körében. És persze a nagy piros tűzoltóautó, aminek minden tartozékát ki lehetett próbálni a vendég tűzoltók segítségével.

Különleges élményben lehetett része azoknak, akik részt vettek a hivatal egyik munkatársának vakvezetőkutya bemutatóján. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Alapítvány kiképzett vakvezető kutyájával tartott eseményen a résztvevők megismerhették, hogyan könnyíti meg egy okos állat egy gyengén látó, avagy teljesen vak ember életét.

A rendezvény ideje alatt finomságokból sem volt hiány, a gyerekeket vajas kalács, limonádé és hot-dog várta a díszudvar kerengőjében.

(Pest Megyei Kormányhivatal)