„A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” elnevezésű projekt nyitórendezvényére került sor november 28-án, kedden, a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen jelen volt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A projektnyitó rendezvényt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára nyitotta meg, aki felidézte azt az utat, amit az elmúlt években a közigazgatás átalakításában megtettek és kiemelte, hogy a legfontosabb szempont az állampolgári igények kielégítése. Képzések segítik a munkatársakat, hogy a fejlesztések a gyakorlatba is mihamarabb átkerüljenek.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy a közigazgatás átalakításának új, harmadik szakasza kezdődik most, a folyamatos építkezés, a jó állam gyakorlati megvalósítása, és a szolgáltató állam létrejötte után a részterületek kidolgozása következik, és továbbra is azt kell keresnünk, hogy mi a jó az ügyfeleknek.

Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja bemutatta az ügyfelek, polgármesterek, vállalkozók és kormányhivatali munkatársak bevonásával kidolgozott elvárás- és elégedettségmérés eredményeit összegző záró tanulmány pontjait. Hangsúlyozta, hogy a megbízhatóság, a versenyképesség és az ügyfélközpontúság felé kell haladnia a szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell fejlesztésének, és a legfontosabb célként az ügyfelek bizalmának erősítését jelölte meg.

Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja előadásában a vállalkozók szemszögéből közelítette meg a szolgáltató kormányhivatal projektet,. és a kreatív gondolkodást jelölte meg fontos követelményként a kormányhivatalok számára, mert ez véleménye szerint elősegítheti a vállalkozókkal való konstruktív együttműködést.

Mivel a projekt konzorciumvezetője a Pest Megyei Kormányhivatal, a projektnyitó rendezvényre Budapesten került sor a Szolgáltató Kormányhivatali Modell projektelem lebonyolításáért felelős Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

Az eseményen a résztvevők a szakmai előadásokon áttekintették a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 kódjelű projekt -a Szolgáltató Kormányhivatali Modell- országos bevezetése tapasztalatait, és összegezték a megvalósítás eddigi időszakában született eredményeket.

(Pest Megyei Kormányhivatal)