Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Galéria

Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán

Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán2018. május 25.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében, május 24-től a Ráckevei és Szigetszentmiklósi Járás művészeinek tárlata látható a pesti Vármegyeházán.
Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek

Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek2018. április 26.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.
Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban

Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban2018. április 20.

V4 Jó Kormányzás Fórum címmel rendezett április 19-én és 20-án konferenciát a Visegrádi Csoport (V4). A nemzetközi delegáció a rendezvény keretében április 19-én a Pest Megyei Kormányhivatalban tett hivatalos látogatást, a vendégeket Tarnai Richárd kormánymegbízott fogadta.
Ülésezett az MKK

Ülésezett az MKK 2018. április 20.

Szakmai konferenciát tartott április 19-én a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK). A Pest Megyei Kormányhivatalban rendezett esemény résztvevőit Tarnai Richárd kormánymegbízott, valamint Palich Etelka MKK elnök köszöntötte.
Közös örökség - közös felelősség

Közös örökség - közös felelősség2018. április 18.

Közös örökség - közös felelősség címmel tartottak konferenciát április 18-án, a műemléki világnapon, a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A konferencián felszólalt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, Gyürk Dorottya szentendrei kulturális alpolgármester, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Gyutai Csaba, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Mariann, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója, Visy Zsolt, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának alelnöke és Tarnai Richard, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
Kormányablak nyílt Diósdon

Kormányablak nyílt Diósdon2018. március 27.

Teljesen modernizált belső térrel, 4 ügyfeleket fogadó munkaállomással és közel 100 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített ügyféltérrel nyitotta meg kapuit március 26-án a Szent István tér 1. szám alatti diósdi kormányablak. A kormányablakot Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja adata át.
Minden katona erősíti Magyarország biztonságát

Minden katona erősíti Magyarország biztonságát2018. március 27.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét március 24-én mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott előtt.
Kormányablak nyílt a ceglédi MÁV-állomáson

Kormányablak nyílt a ceglédi MÁV-állomáson2018. március 21.

Új kormányablakkal bővült a ceglédi járás. Mától 8 munkaállomással és közel 300 négyzetméteres, teljesen modernizált térrel várja ügyfeleit a Ceglédi Járási Hivatal kormányablaka a ceglédi vasútállomás szárnyában. Az új szolgáltatást nyújtó közintézményt Földi László országgyűlési képviselő, Kiss-Becze Eszter a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója, Takáts László polgármester, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át.
Átadták a Pest megyei levéltár új épületszárnyát

Átadták a Pest megyei levéltár új épületszárnyát2018. március 20.

Március 19-én átadták a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltárának új épületszárnya. A 233 éves intézmény Vágóhíd utcai épülete 2300 négyzetméter hasznos alapterülettel, és az eddigi 16 ezer mellett további 8200 iratfolyóméternyi kapacitással bővült a könyvtári szárny megépítésével. A megyei levéltárak 2012-es integrációja óta a Pest megyei intézmény az ötödik, ahol új vagy megújult épületet adtak át. Az átadáson részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának jegyzője is.
Március 15-i megemlékezés a pesti Vármegyeházán

Március 15-i megemlékezés a pesti Vármegyeházán2018. március 14.

"Egy hajszálon függ az egész,[...] egy elhibázott vonás - és minden helyrehozhatlanul el van veszítve. [...] Ebben fekszik felvirulhatásunk' titka, hogy csak mí magunk vághatjuk ketté azon hajszálat, mellyen függünk, semmi más erő nem; csak mí magunk hibázhatjuk el a' józan vonást, senki más nem, sőt minden elhibázott vonás, nemzeti és alkotmányos létünk elleni minden vágás, melly kivülrül hatna ránk - 's annyira nőttünk fel már - csak erősítné, csak szilárdítná létünket;" Széchenyi István
Évi több mint 110 milliót spórol az állam

Évi több mint 110 milliót spórol az állam2018. március 9.

Évente több mint száztízmillió forint költségmegtakarítást eredményez az államnak a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósult energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás II. ütemének átadó ünnepségét március 9-én Monoron tartották, ahol Pogácsás Tibor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott adta át a projekt keretében megújult irattárat.
Folytatódott az Önkormányzati Napok rendezvénysorozat

Folytatódott az Önkormányzati Napok rendezvénysorozat2018. március 7.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. 2016-ban indított, önkormányzatokat érintő fontos hálózati ügyek és kooperációs lehetőségek ismertetésére szolgáló rendezvénysorozatának legújabb állomása március 6-án Budapest volt. Az eseményen részt vett Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének vezetője is.
Kiállítás a kommunizmus áldozatainak emlékére a Pest Megyei Kormányhivatalban

Kiállítás a kommunizmus áldozatainak emlékére a Pest Megyei Kormányhivatalban2018. február 27.

A kommunizmus áldozatairól egy kiállítás megnyitásával emlékezett meg a Pest Megyei Kormányhivatal február 26-án a pesti Vármegyeháza díszudvarán. Az esemény díszvendége Kerényi Lajos piarista szerzetespap, egykori Gulag-fogoly volt, aki tavaly ünnepelte 90. születésnapját és pappá szentelésének 65. évfordulóját. A kiállítás megnyitón részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.
Sikeresen lezárult a Kormányablak ügyintézői képzés harmadik üteme

Sikeresen lezárult a Kormányablak ügyintézői képzés harmadik üteme2018. február 23.

Összesen 369 állami tisztviselő vehette át oklevelét az eredményesen elvégzett kormányablak ügyintézői képzés után, köztük kormányhivatalunk munkatársai is. A Budapest Főváros Kormányhivatala dísztermében megtartott ünnepélyes átadón jelen volt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselő Kar elnöke és dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint a képzésben résztvevő kormányhivatalok kormánymegbízottjai, főigazgatói és igazgatói.
Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba

Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba2018. február 17.

Három új elektromos autóval gyarapodott a Pest Megyei Kormányhivatal flottája, a környezetbarát gépjárművek ma érkeztek meg a kormányhivatalba. A tisztán villamos energiával működő gépkocsik kulcsait Tarnai Richárd kormánymegbízott vette át Ugron Gáspártól, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.
Újabb kortárs képzőművészeti tárlat nyílt a pesti Megyeházán

Újabb kortárs képzőművészeti tárlat nyílt a pesti Megyeházán2018. február 16.

A szobi és a szentendrei járásokon élő művészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületében. A tárlat része annak a közel egy éve útjára indított kortárs képzőművészeti kiállítás sorozatnak, melyben a megye valamennyi települése lehetőséget kap arra, hogy művészei alkotásaikon keresztül bemutatkozzanak. A megnyitón Tarnai Richárd kormánymegbízott is köszöntötte az alkotókat.